Instalare Programe fără restart.

Unele instalări sau modificarea setărilor sistemului necesită repornirea acestuia. De cele mai multe ori, este suficient să reporniţi doar interfaţa sistemului de operare – Windows Explorer. Avantajul: procesul este mult mai rapid.
TRUC: Repornirea Explorer-ului asigură recitirea Registry-ului astfel incat programele proaspăt instalate vor accepta această situaţie. O pornire propriu-zisă a calculatorului este necesară doar pentru software care acţionează la nivelul sistemului – de exemplu driver-e sau actualizări Windows. Pentru a reporni shell-ul Windows-ului, trebuie activat Task Manager ([Ctrl]+[Alt]+[Del]). În tabul Processes, selectaţi „explorer.exe” şi apăsaţi tasta [Del]. Programul va fi oprit şi repornit automat. Este şi mai uşor dacă intregul proces poate fi automatizat printr-un fişier batch. Intr-un editor de text adăugaţi următoarele comenzi intr-un fi şier nou:

@echo off
taskkill /F /IM explorer.exe
explorer.exe


Salvaţi fişierul sub orice nume in directorul Windows. Fiţi atenţi să aibă extensia .bat, iar apoi creaţi un shortcut pe desktop sau in bara de comenzi rapide. Script-ul forţează intreruperea rulării procesului „explorer. exe” cu ajutorul aplicaţiei „taskkill” şi al parametrului „F”. Parametrul „IM” este folosit pentru a specifi ca numele executabilului a cărui rulare trebuie intreruptă.
Dacă nu pornește automat explorerul, nu vă panicați și dați tot în TaskManager un New Task iar în casuța de editare scrieți explorer, si ENTER sau OK, apoi trebuie să pornească Windows Explorer.
ATENŢIE: Salvaţi orice documente la care lucraţi inainte de a rula acest script. Datele sunt prezente şi active in timpul procesului de repornire, dar există riscul să le pierdeţi in cazul apariţiei unor probleme.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra