Dispozitivele USB raspândesc mulți viruși

Dispozitivele de stocare USB sunt convenabile, foarte apreciate şi, adesea, gratuite, dar sunt şi cele care răspândesc foarte frecvent viruşi. Computer Emergency Response Team, din Statele Unite (US-CERT), a emis un avertisment prin care atrage atenţia asupra propagării de cod periculos prin intermediul dispozitivelor USB.
S-a mai întâmplat acest lucru cu dispozitivele externe portabile de stocare. Floppy disk-urile au fost considerate vinovate în anii ‘90s, fiind urmate de CD-uri. Faptul că stick-urile USB sunt folosite de atât de mulţi oameni le face o ţintă atractivă pentru cei care realizează viruşi.
Băieţii răi dezvoltă intenţionat noi tipuri de malware, conceput să se răspândească prin intermediul dispozitivelor USB. Acestea au devenit dispozitivele floppy de astăzi
Un computer infectat poate infecta cu un virus un dispozitiv USB „curat”, care este conectat la el. Acel dispozitiv USB va răspândi apoi virusul pe alte computere, dacă sistemele de operare de pe acestea au activată o funcţie de tip AutoRun. Funcţia AutoRun din Windows lansează installere şi alte programe, automat, când un alt dispozitiv flash sau un CD este introdus. Sistemele Mac dispun de o funcţie echivalentă.
Sursa și articol complet: www.chip.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra