reclame

luni, 24 noiembrie 2008

Vulnerabilitate gravă în Windows Vista

Windows Vista este victima unei noi vulnerabilităţi descoperite recent. Ultimul mit legat de Vista care stătea încă în picioare, securitatea, este spulberat. Când a fost lansat Vista, acum aproape 2 ani, una dintre cele mai importante promisiuni făcute de Microsoft a fost securitatea sporită.

Este adevărat că patch-urile care veneau să repare găurile de securitate au fost ceva mai rare în cazul lui Vista, comparativ cu XP. Însă asta nu înseamnă neapărat că Vista este mai sigur, ci poate veni şi din faptul că acestea sunt ţinute secrete. Cea mai nouă gaură de securitate vizează, încă o dată, partea de reţelistică. Profitând de aceasta, se pot implanta rootkit-uri sau declanşa atacuri de tip DOS (denial of service). Mai mult, chiar miezul sistemului de operare, Kernel-ul, poate fi afectat, ducând la blocarea sistemului şi afişarea infamului blue screen of death.
Continuare articol: www.go4it.ro
Deci se pare că ecranul morții îi urmărește pe cei de la Microsoft. Eu le-aș sugera să-și schimbe emblema cu o fereastră albastră.