Moș Crăciun vine cu Nokia N97

Surpriza sfârşitului de an vine din Finlanda, acolo unde gigantul Nokia a fabricat în secret încă un smartphone de top – Nokia N97. Deşi se încadrează în seria N (multimedia), noul cuirasat nordic are tastatură QWERTY fizică şi touchscreen, de aceea poate fi comparat fără probleme cu dispozitivele business din gama Communicator, mai exact cu E90.



Nokia N97 a fost gândit pentru utilizatorii care vor Internet mobil, dar conectivităţile HSDPA şi Wi-Fi uneori nu sunt de ajuns – ai nevoie de un ecran mare şi o rezoluţie bună. În cazul de faţă, nu avem de ce să ne plângem: avem tehnologiile sus-menţionate şi mai avem un touchscreen de 3.5 inch şi 640 x 360 pixeli rezoluţie.
Pe platforma Symbian S60 ver. 9.4 sunt instalate câteva aplicaţii deja cunoscute: Web browser, Real Player, PDF Reader, Quickoffice, arhivator Zip, N-Gage Games, Mobile TV, Photo Sharing etc. N97 vine cu pachetul de hărţi Nokia Maps 2.0 Touch, special conceput pentru interfaţa senzitivă.



Data la care va deveni disponibil pe piaţă nu se cunoaşte exact. Gigantul finlandez a anunţat că Nokia N97 va intra în arenă în prima jumătate a anului 2009, la un preţ de 550 Euro fără taxe.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra