Adio intimitate online

De mâine (20.01.2009), autorităţile române vor să ştie oficial, cu cine vorbim la telefon, de unde, cât timp, de unde ne conectăm la internet, pe ce pagini intram, cât timp am fost conectaţi, ce email-uri am trimis, cui am trimis, cui trimitem mesaje, la ce ora, de unde, conţinutul mesajelor, la fel vor avea şi continutul tuturor emailurilor, etc. De fapt vom fi supravegheati la fiecare pas.

După cum probabil nu ştiţi pe data de 18 noiembrie 2008 Parlamentul României a emis “Legea nr. 298/2008 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice …”, lege care a fost publictă în Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21.11.2008:
Sursa: avocatnet.ro

- Începând din 20 ianuarie, toţi operatorii de telefonie fixa si mobilă , adică ROMTELECOM, RDS&RCS, UPC, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE, ZAPP, etc. sunt obligaţi să stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre TOATE CONVORBIRILE NOASTRE TELEFONICE: DE UNDE VORBIM, CU CINE (nr. de telefon si NUMELE SI ADRESA ABONATULUI), LOCAŢIA CELUI CARE ESTE APELAT, CÂND ŞI CÂT VORBIM;
- Începând din 20 ianuarie, toţi operatorii de telefonie fixa si mobilă, sunt obligaţi să stocheze timp de 6 luni următoarele date despre SMS-urile pe care le trimitem: DE UNDE LE TRIMITEM, CUI ŞI CÂND LE TRIMITEM;
- Începând din 15 martie 2009, toţi provaiderii de internet, sunt obligati să stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre emailurile noastre: DE UNDE TRIMITEM EMAILUL, DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM LA INTERNET, CUI TRIMITEM EMAILUL(adresa IP si NUMELE SI ADRESA FIZICA A ABONATULUI), DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM DE LA INTERNET;
- Începand din 15 martie 2009, sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre NAVIGAREA NOASTRA PE INTERNET: CINE SUNTEM (NUME, ADRESA FIZICA SI IP-ul), DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM LA INTERNET, DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM SI PROBABIL TOATE ADRESELE DE INTERNET PE CARE LE ACCESAM.

La următoare adresă găsiţi legea în format PDF: www.cdep.ro

Aşa că după ce o să citiţi legea o să vă daţi seamă că viaţa voastră se poate schimba dacă nu se face nimic. Dacă totul va ramâne în forma actuală nu mai ramane decât să ne mai implanteze un chip şi apoi vom fi exact ca într-un joc de strategie unde cineva se joacă cu viaţa noastră cum vrea el.
Şi ştiti de unde a pornit totul, de la 11 sep. când cei care conduc această lume din umbră au planuit atentatele din America, să creeze un nou inamic numit TERORISM, şi astfel acum încep să propună legi care încalcă orice fel de intimitate sub pretextul că vor să ne apere de terorişti.
Aşa ca oameni buni trebuie sa facem ceva împotriva acestei încălcări de intimitate, sau dacă nu să plecam capul şi să mergem cu el plecat. În acest scop vreau să facem şi un sondaj, de aceea vă invit să comentaţi subiectul, precum şi să votaţi în partea dreaptă.

Comentarii

Anonim a spus…
Pentru cei care nu stiu ...si cu siguranta nu au de unde sa stie...fiecare convorbire telefonica nu poate fii urmarita fara un mandat...deci referitor la convorbirilie telefonice ...sa nu va faceti griji .. :) vor trebuii emise peste 20 de milioane de mandate ca fiecare sa fie ascultat...NICIODATA...Cat despre adresa fiecaruia si numele ..iara este GAFA ....pt ca nu au cum sa obtina datele...atata timp cat folositi cartela SIM ... Yahoo messenger..este criptat in 248Kbti ....deci nicidoata nu ai cum sa spargi asa ceva sa obtii informatii...
IN CONCLUZIE ....VRAJEALA !
-Roby VL-
Anonim a spus…
deci, carnatule, ti-e frica, nu? te gandesti ca o sa aflu eu ce ma vorbesti pe la spate, ce scrii in mesaje si pe mess :D =))
CARNATULE!!!
Mickwin a spus…
Referitor la mandat pentru ascultatea convorbirilor, nu pot sa-ti raspund dar dupa ce o sa citesc legea integral o sa-ti spun daca e sau nu cum spui tu, iar la mess nu se refera legea, dar sa stam noi linistiti ca yahoo poate furniza si astfel de informatii, depinde daca o sa le-o ceara cineva.
Idee e ca nu mai e mult si vom deveni niste marionete, daca ai sa urmaresti documentarele urmatoare ai sa intelegi poate mai mult ce ne asteapta in viitor daca nu deja stii.
http://mickwin.blogspot.com/2008/12/pentru-cine-mai-crede-in-mo-craciun.html
Anonim a spus…
Chipurile ar fi nevoie de mandat... desi eu personal stiu un caz in care politia a obtinut de la Orange informatii despre locatia unui SIM fara mandat.
Si, cam orice angajat la Orange poate sa vada informatii de genul ce mesaje ai trimis si cui si la ce ora.
Deci in mare parte daca sotia ta lucreaza acolo si pe tine te mananca in fund sa trimiti mesaj amantei, te-a prins. Ca nu au voie sa o faca, asta e partea a doua, ca unii nu stiu cum sa o faca, asta e partea a treia ...

Si deci stiind toate astea, chiar ma deranjeaza ca imi citeste securitatea mesajele de email sau mobil? Nu.
Mai ales ca ei o faceau si pana acum, numai ca nu era legal si nu putea sa te acuze folosind asta ca dovada. Tot ce fac acum este sa o legalizeze.
Mickwin a spus…
Spuneau unii pe la nu stiu ce emisiune la TV azi, ca defapt ei nu pastreaza continutul convorbirii ci cu cine vorbeste orele la care vorbesti, dar asta se facea si pana acum, ca doar facturile pe baza asta sunt facute. Adica niste date care pana la urma nu folosesc la nimic, dar asta e o abureala. E ca si cum ai lua o conserva de peste si ai arunca continutul si manaci cutia.
Surprinderea mea este ca si massmedia a reactionat tocmai in ziua cand a intrat in aplicare aceasta lege si nu a reactionat cand s-a promulgat si semnat.
Oricum parerea mea e ca legea aceasta a venit din afara tarii noastre, a fost impusa de alti smecheri ai lumii, oricum pentru cei care au urmat filmele Zeitgeist 1 si 2 si EndGame inteleg mai multe ce ne asteapta.
Anonim a spus…
man acum oamenii pot sa te asculte chiar daca nu vorbesti cu nimeni, de localizare e floare la ureche

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra