Dezactivarea User Account Control pentru anumite programe

Folosiți aceleași programe în activitatea zilnicã și sunteți deranjat de faptul cã trebuie sã confirmați mesajele UAC de fiecare datã când le porniți. Pe de altã parte, un asemenea control strict înseamnã mai multã securitate, de aceea nu renunțați complet la acest mecanism.

TRUC: Puteţi autoriza permanent un program în aşa fel încât Vista nu va mai afişa acest tip de mesaje la prima pornire a programului. Pentru aceasta, aveţi nevoie de Microsoft Application Compatibility Toolkit. Vista cere autorizarea utilizatorului când aplicaţii precum unelte de tuning, de dezvoltare, editare de Registry etc. Necesită drepturi mai elevate sau accesează resursele sistemului.

INSTALARE: În primul rând, descărcaţi kit-ul de la www.microsoft.com/downloads folosind funcţia de căutare integrată în site. După ce l-aţi descărcat, cu dublu clic instalaţi programul. Din „All Programs | Microsoft Application Compatibility Toolkit” daţi clic dreapta pe „Compatibility Administrator” şi porniţi-l cu „Run as administrator”.

Confirmaţi mesajul UAC cu „Next”.

DEBLOCAREA PROGRAMELOR: În structura afişată, daţi clic dreapta pe „New Database(1) [Untitled_1]” şi din meniul contextual alegeţi „Create New | Application Fix”. În dialogul următor adăugaţi numele programului care va fi personalizat şi clic pe „Browse”. Navigaţi către executabil şi selectaţi-l cu „Open”. La selecţia sistemelor de operare alegeţi „None” şi daţi „Next”. În lista „Compatibility Fixes” din dialogul următor bifaţi opţiunea „RunAsInvoker”. Aceasta face ca aplicaţia să fie rulată cu drepturile celui care o rulează. Apăsaţi Next şi în dialogul următor sunt verificaţi parametrii programului astfel încât să nu poată fi înlocuit de malware. Nu schimbaţi nimic şi apăsaţi pe „Finish”.

ACTIVAŢI SCHIMBAREA: Până în acest moment aţi creat o mică bază de date în care este definit comportamentul lui Vista la pornirea respectivei aplicaţii. Aceasta trebuie însă şi activată. Folosind „File |Save as” stocaţi fişierul SDB într-un director, de exemplu cel al Windows-ului sub un nume oarecare, de exemplu „Program sigur”. Închideţi „Compatibility Administrator” şi în Command Prompt scrieţi comanda următoare urmată de Enter: sdbinst C\Windows\ Program sigur.sdb. De acum, rulând aceste aplicaţii ca administrator, veţi scăpa de mesajele User Account Control.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra