Două căutări Google generează tot atât CO2 cât pregatirea unui ceai .

Doua cautari simple pe Google genereaza aceeasi cantitate de dioxid de ca fierberea apei pentru pregatirea unui ceai, potrivit unui studiu citat de timesonline.com.
In timp ce milioane de oameni tasteaza pe Google fara sa se gandeasca la implicatiile asupra mediului, o simpla cautare genereaza circa 7 grame de CO2. Fierberea unei cani de ceai produce circa 15 grame.

"Google opereaza mari centre de date aflate in intreaga lume, consumand astfel o cantitate imensa de energie", sustine Alex Wissner-Gross, fizician la Harvard University, care urmeaza sa publice in curand un studiu privind impactul industriei computerelor asupra mediului. "O cautare pe Google are cu siguranta efecte asupra mediului".

Google a preferat sa nu vorbeasca prea mult despre cata energie consuma sau despre emisiile de carbon implicate. A refuzat, de asemenea, sa divulge locatia centrelor de date.

In orice caz, la peste 200 de milioane de cautari pe zi, consumul de electricitate si emisiile de gaze cu efect de sera generate de computere si de internet au inceput sa provoace ingrijorare.

Continuare: hotnews.ro

Așa că dragi internauți trebuie să renunțam la calculatoare ca daunăm grav naturii. Nu e exclus că să platim și noi cei care deținem un calculator taxă de poluare, sau chiar cum era la deținerea unui aparat de Radio, abonament.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra