Laptopul de 10 dolari lansat pe 3 februarie 2009 în India

O colaborare între diverse instituţii indiene a dus la crearea "laptopului de 10 dolari" menit să facă calculatorul cât mai accesibil populaţiei sărace a Indiei. Este drept că de fapt va costa 20 de dolari, dar cu mult mai puţin decât "laptopul de 100 de dolari" produs de MIT şi care de fapt costa 200. Acest laptop are capacităţi Wi-Fi şi 2 GB de memorie RAM. Guvernul indian negociază cu marii producători de materiale educaţionale să cumpere licenţe pentru toţi cei care vor folosi aceste calculatoare. Mulţi estimează că aceste laptopuri vor fi mai multe nişte "e-book"-uri de fapt.

Laptopul de 10 dolari va costa de fapt 20 de dolari, dar devine realitate. A fost conceput şi construit în India şi va fi lansat oficial pe 3 februarie 2009.

Oricum ar fi, este u pas inainte al unei ţări în adevărată expansiune tehnologică, dar care are încă sute de milioane de oameni fără săraci, fără educaţie şi aşadar fără şanse. Proiectul internaţionaţional "One Laptop Per Child" (Un laptop pentru fiecare copil) se baza pe laptopul de 100 de dolari conceput la MIT, dar care ajunge de fapt la un const de 200 de dolari. India a dorit să producă un sistem încă şi mai simplu şi mai ieftin şi iată că reuşesc. Dacă nu în format de laptop propriu-zis, cel puţin în format de cititor de cărţi electronice şi editor de text, capabil de conexiune la internet prin wireless. Va fi folosit în scop educativ pentru păturile cele mai defavorizate social ale Indiei.

Sursa: stiintaazi.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra