Digsby, multimessenger superior lui Yahoo Messenger

Problema cu reţelele în general este că tu ca user eşti obligat să alegi. Să alegi reţeaua X sau Y de telefonie mobilă sau reţeaua A ori B de IM (messenger). Sau poţi să foloseşti mai multe reţele. Să te abonezi la mai multe reţele de telefonie mobilă sau să instalezi mai multe programe pentru a te conecta la Yahoo, MSN, Google ori alte reţele de IM.

Alternativ poţi să alegi soluţia mai simplă şi să foloseşti un program care se conectează la mai multe reţele. Un astfel de program este Digsby. Digsby este un aşa-zis multimessenger, un program care se poate conecta la mai multe reţele de tip messenger precum Yahoo, MSN, AIM, ICQ sau Google Talk.

Mai mult, Digsby îţi permite să te conectezi simultan cu mai multe ID-uri din aceeaşi reţea. De exemplu, în Digsby te poţi conecta simultan cu 3 conturi de MSN, 5 de Yahoo Messenger şi 2 Google Talk. Nu doar că este un foarte util multimessenger, dar în acelaşi timp este client de reţele sociale şi e-mail.
Aşa cum spuneam, Digsby se poate conecta la cele mai populare reţele de messenger. Dintre acestea, cea mai frecventată de utilizatorii de la noi este Yahoo Messenger. Dacă te conectezi simultan la mai multe reţele, contactele din toate reţelele vor fi afişate în aceeaşi listă. Le poţi ordona după bunul plac, fie în funcţie de reţeaua din care provin, fie pe grupuri, fie pe baza status-ului (online sau offline).
Ceea ce mi-a plăcut în mod deosebit la Digsby, a fost gradul ridicat de configurare a interfeţei. Atât lista de contacte, cât şi fereastra de conversaţii poate fi personalizată în amănunt. Ambele elemente, lista de contacte şi fereastra de conversaţie, pot fi personalizate cu ajutorul temelor. În plus, în cadrul aceleiaşi ferestre de conversaţii poţi discuta cu mai multe persoane (pe tab-uri).

Dintre facilităţile standard ale unui messenger se regăsesc în Digsby, printre altele, transferul de fişiere şi modul invizibil. Transferul de fişiere l-am găsit ca fiind chiar mult mai rapid decât cel din Yahoo Messenger. Convorbirile audio-video sunt posibile cu ajutorul unui serviciu online, TokBox, dar este necesar ca şi interlocutorul să aibă Digsby instalat. Acest serviciu permite realizarea convorbirilor audio şi video între utilizatorii din reţele diferite.

Şi arhiva este superioară celei din Yahoo Messenger. Există un calendar în cadrul acesteia în care poţi vedea rapid toate mesajele salvate într-o anumită zi. În plus, există şi funcţie de căutare în arhivă pentru putea găsi rapid o discuţie despre un anumit subiect.

Client e-mail
În fine, al treilea rol major al lui Digsby este acela de mini client de e-mail şi notifier. Poţi configura un număr nelimitat de conturi de e-mail pentru care să fii anunţat când primeşti un mesaj nou. Orice cont oferă suport IMAP sau POP3. De asemenea, poţi chiar trimite mail-uri direct din Digsby. Este adevărat că nu poţi formata textul sau include ataşamente, de exemplu. Însă şi aşa, este foarte comod să poţi trimite e-mail-uri direct din fereastra de messenger.

Digsby este un relativ nou venit în zona messengerelor şi a multimessengerelor. Însă este un program extrem de interesant care a pornit cu dreptul şi care îţi oferă în primul rând comoditate. Te scuteşte de instalare a câte unui program pentru fiecare reţea IM la care te loghezi. În plus, ca un multimessenger care se respectă, te lasă să te loghezi simultan cu mai multe conturi din aceeaşi reţea. Funcţiile legate de reţelele sociale şi e-mail sunt adiţionale şi cad pe plan secund. Însă partea de messenger este cu adevărat interesantă. Chiar şi conectat la 3 reţele simultan consumă mai puţine resurse decât Yahoo Messenger.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra