reclame

joi, 19 martie 2009

România nu-şi mai permite să suporte toate serviciile medicale promise cetăţenilor

Românii trebuie să se obişnuiască să apeleze la asigurările private de sănătate, dacă vor un tratament mai bun în spitale. Din această vară, statul va stabili ce se mai acordă gratuit şi ce - contra cost, în sistemul medical. Motivul este unul foarte simplu: România nu-şi mai permite să suporte toate serviciile medicale pe care le promite cetăţenilor ei.

Tot din vară, se va introduce şi co-plata, bani pe care va trebui să-i dăm pentru consulaţiile medicale. O modalitate de a elimina şpaga, spun autorităţile.

Asigurările medicale suplimentare pe care vom fi nevoiţi să le plătim sunt valabile atât pentru tratamentul din spitale, cât şi pentru medicamente

Cazare sau mâncare mai bună în spitale, dar şi serviciile de înaltă performanţă. Asta va mai acoperi o asigurare privată. Din vară, se va introduce şi co-plata, bani pe care va trebui să-i plătim pentru consulaţiile medicale, spre exemplu. Specialiştii în sănătate spun că astfel se va rezolva una dintre cele mai mari probleme din spitale.

O altă prevedere la fel de importantă este că nimeni nu se va putea retrage din sistemul asigurărilor de stat. Dar, vor exista deduceri din impozit pentru cei care îşi vor face asigurări private. În felul acesta, presiunea pe sistemul public va scădea şi vor fi mai mulţi bani pentru tratamente în sistemul de stat.

Prin urmare fraiere plateste pentru ceva de care nu ai sa beneficiezi nicodata. Dupa ce ca platesti o caruta de bani toata viatza la sanatate s-ar putea sa nu-ti foloseasca si sa mori ca nu ai avut bani sa te duci la privat. Platim taxe in tara asta pentru fi oameni altfel ar trebui sa fim niste animale care scurma prin gunoaie.

Eu sugerez sa facem ceva si sa nu mai platim nici un impozit, taxa, si orice altceva de care nu beneficiez imediat ce am scos banii din buzunar. prefer sa ma duc sa platesc medicul cand sunt bonlav decat sa dau bani statului.