Viaţa pe care o vom avea în 2019 – oferta Microsoft

2019. Dacă previziunile maiaşe se dovedesc a fi false (şi sperăm să fie aşa), peste 10 ani vom fi aproape în totalitate conectaţi la diverse echipamente electronice. Microsoft ne oferă deja o imagine curajoasă asupra a cum vor sta lucrurile, începând de la tabieturile zilnice şi până la tot felul de activităţi inedite.

Se conturează din ce în ce mai clar un mod de viaţă extrem de lejer, unde creierul şi musculatura vor fi solicitate din ce în ce mai puţin. Calculatoarele vor munci pentru noi. Spre exemplu, nu va mai fi nevoie să învăţăm limbi străine căci vom avea în permanenţă asupra noastră un dispozitiv translator automat cu sistem de recunoaştere vocală. Hypermarket-urile vor renunţa la o parte din lucrătorii comerciali căci actualizarea preţurilor la produsele situate la raft se va face de la un sistem electronic centralizat. Tot pe ce punem mâna va fi sensibil la atingere: ziarul, peretele, geamul, masa vor fi înzestrate cu tehnologie touchscreen.

<a href="http://video.msn.com/?mkt=en-GB&playlist=videoByUuids:uuids:a517b260-bb6b-48b9-87ac-8e2743a28ec5&showPlaylist=true&from=shared" target="_new" title="Future Vision Montage">Video: Future Vision Montage</a>
Mergând mai departe cu imaginaţia, nu este deloc imposibil ca într-un final să ajungem nişte celule fixate într-un sistem controlat de computer. Un sistem care să ne ofere o lume virtuală ce tinde către perfecţiune – o fabrică de vise mai bine spus. Scenariul din Matrix nu mai pare acum atât de S.F., nu?
Articol preluat: go4it.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra