Eliberaţi memoria de datele inutile

Cei mai mulţi utilizatori ţin sistemele deschise o perioadă foarte mare de timp. Întreruperile din sistem au rolul de a-l trece în modul stand-by. Rezultatul: pe sistemele cu puţină memorie RAM, laptopurile vechi de exemplu, din ce în ce mai multe fişiere blochează efectiv memoria din moment ce acestea nu au fost bine închise. Acest lucru micşorează viteza de lucru a sistemului. Curăţenie totală: această intrare din Windows Registry forţează ştergerea DLL-urilor din memorie în momentul în care sunt închise aplicaţiile.

SFAT: În general, Windows-ul păstrează DLLurile (bibliotecile de funcţii) necesare funcţionării unei aplicaţii în memoria RAM chiar şi după ce aplicaţia este oprită. Logica procesului: programul poate fi repornit mai rapid. Desigur, economisirea câtorva secunde se justifică doar în cazul în care folosiţi foarte multe aplicaţii una după cealaltă. Pe de altă parte, funcţionarea programelor este mai bună când memoria RAM este liberă. În caz contrar, va trebui să aşteptaţi, deoarece Windows-ul va încărca datele pe hard disk din cauza lipsei de spaţiu din memorie. Iată cum o puteţi elibera rapid de balast. Deschideţi Windows Registry tastând în fereastra de dialog Run comanda regedit. În interfaţa programului, navigaţi până la intrarea.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer. Odată identificată, daţi clic dreapta în partea dreaptă a ferestrei aplicaţiei şi creaţi intrarea AlwaysUnloadDll folosind comanda New DWORD value. Modificaţi valoarea implicită din 0 în 1 dând dublu clic pe intrarea creată. Confirmaţi schimbările cu OK, închideţi editorul şi reporniţi sistemul.

NOTĂ: Puteţi oricând să reveniţi la setările iniţiale fie schimbând valoarea cheii din Windows Registry în 0, fie ştergând intrarea.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra