Hristos A Inviat!

Iată că şi în prima zi de Paşte mi-am facut puţin timp să postez cate ceva.
Aseară şi eu ca tot crestinul pacătos, am fost la biserică să iau lumină. Nu ştiu cum se întâmplă dar de câţiva ani încoace mergând după lumină mă întâlnesc cu prietenii acolo şi până apare Lumina Sfântă mai vorbim una alta, mai o poanta mai ceva de râs. Poate ca ar trebui să stam sa ascultam oleacă de slujba macar în această Zi Sfântă.
Ei şi cum Lumina Sfântă a aparut printre păcătoşi am luat lumina şi noi cu ustensilele din dotare şi am zis sa mai stam să ascultam oleaca de slujba şi să ne dea preotul primul Hristos A Înviat, că în general lumea după ce ia lumină fuge imediat acasa nu cumva să rateze startul la mancare, macar de ar fi ţinut post, dar aşa sunt această specie care merg la Biserică numai de Paste.
De aici începe tot bâlciul, mai ales când începe preotul să cânte "Hristos A Înviat din morţi, cu moartea pe moarte ......" şi continuare cred că o ştiţi, văd amicii mei cum faceau mai mult un PLAYBACK mai ceva ca o surdo-mută. Drept urmare să le arăt cum se face mă apuc si eu cu voce tare si intonatie sa cand, că vorba ceea, păcătos sunt, poate aşa mai scap de nişte păcate. Când colo ce să vezi toţi amicii mei, se uita la mine işi fac cruce, şi parcă ca şi cum le-ar fi ruşine de mine, se dau puţin mai într-o parte, unii mai râd pe sub mustaţă.
Văzând reacţia lor am lasat-o mai moale, dar uitându-mă la ei cum mimau m-a apucat râsul, un râs care nu-l mai puteam stăpani şi apoi molipsitor şi pentru amicii mei, care bineînteles s-au îndepartat mai mult. Eu totuşi nu m-am putut abţine vreo 5 minute în care numai uitându-mă la felete celor din jur mă lovea râsu-plânsu. În fine la un moment dat am plecat în faţa lor printre oamenii care ascultau slujba de m-am liniştit, am strigat de vreo două ori "Adevarat A Înviat" şi m-am întors mai liniştit spiritual în grupul din care făceam parte.
Pe la ora 00.40 ne-am îndreptat şi noi cu Lumina Sfântă, (care cică ar fi venit direct de la Ierusalim) către casele noastre păcătoase.
Venind acasă împreună cu 2 amici, să ne ospătăm şi noi puţin din ce pregătisem, Cârnatul Şef e lovit de necuratul. Adică Dumnezeu îl pedepsise cu o cufureală, adica o treabă MARE la budă.
Noi ceilalţi stând la masă, mai auzeam din când în când câte o flatulaţie de zicei că mai are puţin şi scoate necuratul de coarne. După vreo 20 min. a iesit mai palid la faţă dar fericit că scapese de pedeapsa ce i-o dăduse Dumnezeu pentru faptul că a făcut PlayBack.

Şi uite aşa încă un an în care am scapat de pedeapsa Domnului. Urez Paşte fericit în continuare tuturor.

Comentarii

Anonim a spus…
Cool poveste. pacat ca nu cunosc personajele, decat autorul :D

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra