Atentie la jocul Balena Albastra

In ultima jumatate de an a luat aploare un joc care se desfasoara pe o retea de socializare din Rusia, este vorba de https://vk.com/ ceva similar cu Facebook-ul nostru cel de toate zilele, 
Acum ca stiti ca e un joc probabil va intrebati cum va cucati si voi si despre ce e vorba in el. Aflati totusi ca e un altfel de joc, e vorba de un joc psihologic care se joaca cu psihicul adolescentilor in general, si scopul lui final este de ai face sa se sinucida.
Jocul a apărut pe o rețea de socializare din Rusia și din cauza acestuia, 130 de adolescenți și-au pus capăt zilelor, în ultimele 6 luni. Se pare ca jocul a facut 3 victime si in Republica Moldova.
Jocul presupune îndeplinirea mai multor sarcini pe parcursul a 50 de zile. Tinerii sunt puși să urmărească o zi întreagă filme de groază, să se trezească la ore neobișnuite pentru a îndeplini o anumită sarcină, să se urce pe poduri sau blocuri înalte ca să își învingă frica și chiar să se mutileze.
Ei trebuie să posteze pe site-ul rusesc de socializare, fotografii care să demonstreze că au dus la bun sfârșit o sarcină. La final, prin intimidări și amenințări, tinerii sunt constrânși să își pună capăt zilelor.
Inițiatorul jocului ”Balena Albastră” este un tânăr de 21 de ani din Rusia, care a fost arestat încă din noiembrie anul trecut. El mai crease, în urmă cu câțiva ani, un alt joc periculos, care a fost interzis.
Acest joc online a început să capete popularitate din ce în ce mai mare în rândul adolescenților și autoritățile din mai multe țări, precum Franța, Germania, Azerbaidjan au lansat deja campanii pentru a alarma publicul cu privire la pericolul la care sunt expuși cei care sunt atrași de Balena albastră.
Potrivit specialiştilor, jocul beneficiază de o promovare acerbă în mediul online din Rusia, fiind produse meme-uri, conţinut suicidal, iar brandul promovat este “moartea”. Denumirea jocului este în strânsă legătură cu comportamentul balenei albastre, care, conform diverselor teorii, s-ar sinucide prin eșuare pe plaje.
Psihologii îi încurajează pe părinți să fie vigilenți în privința hărțuirii copiilor lor. La vârsta aceasta, ei nu au încredere. Trebuie supravegheați, controlați, chiar pedepsiți, dacă este nevoie. Deocamdată n-a fost făcut niciun studiu pentru a determina dacă fenomenul e mai frecvent în zilele noastre decât în trecut. Dar nu se poate nega. El există.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza