Internet cu portia sau deloc

Dupa cum stiti Internetul este o sursa uriasa de informatii de tot felul, o sursa de comunicare, dar nu in ultimul si o sursa de spionaj si iata de ce spun acest lucru.
Hackerii au reusit sa patrunda in reteaua Pentagonului si sa spioneze cel mai costisitor si avansat proiect militar al Statelor Unite din toate timpurile - Joint Strike Fighter, in valoare de 300 de miliarde de dolari, au declarat, pentru Wall Street Journal, fosti si actuali oficiali guvernamentali.
In urma acestor atacuri, au fost copiate mai multi terabytes de date legate de design-ul avionului si de sistemele electronice. In acest fel, apararea impotriva unui atac din partea acestui tip de avion ar putea fi cu mult usurata.Programele de spionaj au criptat datele care au fost furate, astfel incat anchetatorii nu pot spune exact ce fel de informatii au fost copiate.Atacuri similare au reusit sa acceseze, in ultimele luni, sistemul Fortelor Aeriene americane de control al traficului.
O sa spuneti "Ei si ce, astfel de lucruri se intampla zilnic", dar poate nu stiati si urmatorul aspect care poate fi ca o conspiratie privind accesul oamenilor de rand la Internet, pentru a dovedi ca este necesar impunerea proiectul de lege pentru instituirea The Cybersecurity Act of 2009 (depus de JAY ROCKEFELLER), ce va oferi posibilitatea INCHIDERII INTERNETULUI in “interesul securitatii nationale”.
Conform Mother Jones, se propune crearea unui Birou pentru Ciber-securitatea Nationala, o arma in mana executivului ce va avea puterea sa monitorizeze si sa controleze internetul, incalcand o seama de libertati cetatenesti.
The Cybersecurity Act of 2009 (PDF) ii ofera de asemenea presedintelui posibilitatea de a declara “o stare de urgenta in ciber-spatiu” astfel incat se poate merge pana la inchiderea sau limitarea drastica a traficului pe internet in “interesul securitatii nationale”. Documentul nu specifica insa limpede care sunt conditiile necesare declararii unei astfel de stari de urgenta in ciber-spatiu, conceptul de interes al securitatii nationale fiind definit prea vag.
Acesta mai permite Secretary of Commerce accesul fara nici o restrictie la toate datele pe care le va considera relevante. Cu alte cuvinte aceasta monitorizare va incalca orice drept la date private.
“Trebuie sa protejam infrastructura importanta cu orice pret, altfel riscam o ciber-Katrina.”
De mentionat ca actualmente Jay Rockefeller este seful Senate Committee on Commerce, Science, and Transportation …
Subliniez ca expresii de tip „presedintele va avea posibilitatea de a declara stare de urgenta in ciber-spatiu” trebuie inteleasa ca “PAPUSARII care il manuiesc pe presedinte vor avea posibilitatea …”
Cititi va rog si articolele:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra