Catedrala Neamului a secolului 21

Catedrala Mantuirii Neamului, proiect de peste 400 milioane de euro, va avea 110 metri inaltime si va include, pe langa un salas de cult pentru ortodocsii romani si pelerinii straini, doua hoteluri, un restaurant, librarii, magazine si sali pentru seminarii, potrivit reprezentatilor Patriarhiei. "Catedrala nu este un simplu salas de rugaciune, ci avem nevoie de spatii pentru intalnirile cu pelerinii din tara si strainatate.

Viitoarea Catedrala Ortodoxa se va intinde pe 11 hectare, in zona Calea 13 septembrie, langa Palatul Parlamentului, si va fi construita, potrivit proiectantilor, in stil bizantin, in forma de potir. "Se va tine cont, de asemenea, de exigentele secolului XXI, astfel ca vom avea tehnologie de ultima generatie. Vor fi ecrane la toate etajele catedralei, inclusiv afara, pe care vor fi transmise slujbele crestine", a explicat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica. In interiorul Catedralei Mantuirii Neamului vor fi amplasate si 12 ascensoare. Potrivit proiectantilor, catedrala va putea primi, in interior, 5.000 de oameni si va avea o parcare cu 250 de locuri.

Articol integral: ziua.ro

Stau si ma gandesc de unde atati bani in acesta perioada dificila de criza pentru o asemnea constructie, si dupa cate am mai auzit va avea si un mall. N-am auzit inca de asa ceva in lume, dar nici nu m-am chinuit sa caut sa vad daca mai exista dar, ar fi foarte frumos, daca in acest mall vei gasi pe rafturi in loc de apa plata, suc si alte bouturi racoritoare, Agheazma, la mancaruri sa gasesti sarmele de post, pilaf, coliva si alte pomeni, si nu in ultimul rand sa fii servit de calugarite.

Comentarii

Anonim a spus…
Deja acum nu ne mai mantuieste unul cate unul, ci avem servicii de grup. Ne mantuieste pe neamuri, ca merge mai repede...

Daca nu ii pun si Customer Service nu au facut nimic!

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra