Punct si de la capat.

Astazi au avut loc din nou in Republica Moldova, intrunirea deputatilor pentru alegerea presedintelui pe care se chinuie de ceva vreme sa-l aleaga.
Astfel ca numai cei 60 de deputaţi comunişti au participat la votul de astazi pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova. Opoziţia a sabotat din nou alegerile şi nu a cedat singurul vot de care comuniştii ar fi avut nevoie pentru alegerea preşedintelui.
În aceste condiţii, în Republica Moldova ar putea avea loc alegeri anticipate.
Veti spune, ei si ce? sau foarte bine.
Nu vreau acum sa intru in detalii, dar modalitatea de vot in Moldova a presedintelui mi se pare una foarte ciudata, avand in vedere ca nu populatia alege presedintele, ci tot cei care ajung in parlament aleg acea persoana. Pe langa acest lucru mai exista si faptul ca un presedinte nu poate fi ales daca nu are cel putin 61 de voturi, aceste voturi venind din partea deputatilor ajunsi in Parlament in urma votului cetatenilor care defapt aleg un partid. Numarul total de deputati care au ajuns in parlament fiind de 101.
Datorita celui de-al doilea aspect PCRM (Partitul Comunist) nu a putut sa-si impuna candidatul la presidentie, deoarece ii mai trebuia un vot din partea unui preprezentant al unui partid de opozitie, ei avand 60 de mandate in parlament. Asftel acest vot care nu l-au avut duce la alegeri anticipate in Rep. Moldova care se vor desfasura pe la sfarsitul lui august.
Stau acum si ma gandesc daca dupa aceste alegeri, opozitia din Moldova nu va optine minim 61 de mandate in parlament, vor sabota comunistii alegerea presedintelui si ar trebui sa se reia ciclul, cu chemarea oamenilor la vot, pana probabil nu va mai veni nimeni sa voteze.
Oricum in aceste conditii, Voronin mai sta putin la sefia statului, si face planul pentru urmatoarele alegeri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra