Scumpesc serviciile

M-am gandit dupa ce am mai vazut pe la stirile astea de pe la TV cum se fura in tara asta sa scumpesc si eu preturile la serviciile pe care le ofer celorlalti, precum si pretentiile mele salariale.
Daca cei care ajung sa ne conduca (ministri, presedinti, parlamentari) ajug sa cumpere piulite, suruburi si alte din astea cu preturi de 100 ori mai scumpe, eu de ce n-as creste pretentiile. Adica nu mai muncesc pe un salariu de 1500ron ci vreau 150000ron, nu mai instalez windows pe 50ron ci pe 5000ron, si lista poate continua.

Stau si ma gandesc cat de prosti suntem noi cei care platim taxe si impozite la statul asta care isi bate joc de ei. Modul de a fura din bani nostri este de-a dreptul ciobanesc. Nu m-am gandit pana acum ca asta e metoda de a face afaceri. Tot timpul am incercat sa obtin un profit de 10%, 20% pe anumite lucruri de valoare dar nu mi-a trecut prin minte ca as putea scoate un profit de 10000%.

Dar ca sa pot ajunge la asemenea profituri ar trebui sa fiu unul din conducatorii vostri. Votati Partidul Umanist Liberal Anarhist

Comentarii

Anonim a spus…
daaa, you have my vote.
Stii cand mi-am dat eu seama de zeroul ala in plus? Cand i-am facut un schelet pentru un website (prima pagina cu link-uri inactive) unui nene si in loc sa scriu pe factura 200Ron am scris 2000Ron, imediat dupa ce s-a trecut la Ron (deci eram confuza).

Si stii ce s-a intamplat? Nenea s-a uitat pe factura, a tremurat un pic de frica si m-a intrebat cam cat aproximez ca v-a costa treaba pana la capat. Eu nestiind ce a vazut el acolo, l-am asigurat sus si tare ca sigur isi permite sa imi plateasca serviicle si sa nu-si faca griji.

Dupa ce am plecat de acolo l-am sunat pe sotul meu si l-am intrebat cat inseamna 2000ron. Am ramas cu gura cascata.

Din ziua aia, mi-am castigat un client care m-a respectat pe tot parcursul lucrului nostru impreuna si chiar m-a recomandat altora si am obtinut inca 3 proiecte.

La factura mereu calculam corect, cam cat credeam eu ca face, si cand faceam totalul mai adaugam un zero. ;)
Mickwin a spus…
Ma bucur ca ti-a purtat noroc acel zero in plus, numai ca aici faceam referire la acei bugetari care fac contracte cu anumite firme de la care cumpara produse de 100 de ori mai scumpe decat in magazinele normale.
Pana la urma tu ai vrut sa ceri pe acel schelet 2 milioane lei vechi sau ti-a platiti nenea cat ai scris tu acolo, 20 milioane?
Anonim a spus…
Eu am vrut sa cer 2mil, dar am scris gresit pe factura. Si normal ca nu am mai dat inapoi, si am acceptat 20 :)
Mickwin a spus…
O greseala care ti-a adus o suma frumusica, cred ca oricum omu avea si banisori de nu s-a speriat de suma respectiva si a solicitat si restul proectului.

Apropo ne cunoastem ca dupa comentariu anonim nu-mi dau seama :D

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra