reclame

miercuri, 8 iulie 2009

Google va lansa un sistem de operare

Google lucreaza intens la proiectul de lansare a propriului sistem de operare pentru PC-uri, Chrome OS, o "extindere fireasca" a browser-ului Chrome. La inceput sistemul de operare open-source va fi prezent pe mini-laptop-uri, iar apoi pe orice tip de PC-uri. Primele PC-uri cu Chrome OS vor iesi pe piata in a doua parte din 2010, a anuntat compania pe blogul ei.

Google spune ca noul sistem de operare va fi extrem de usor de folosit si se adreseaza celor care stau foarte mult timp pe internet. Compania spune ca sistemul de operare are trei calitati: simplitate, viteza si securitate. Google spune ca PC-urile dotate cu acest sistem vor porni extrem de rapid, astfel incat "sa intri pe internet in cateva secunde", mai spune Google.

Compania sustine ca va pune accentul pe securitate, va pune la punct o noua arhitectura in acest sens si promite ca utilizatorii noului sistem nu vor avea probleme cu virusii sau programele malware. Google admite insa ca tinta este extrem de ambitioasa, dat fiind ca toate sistemele de operare din prezent au mult de furca cu virusii.

Compania va lucra mult cu comunitatea open-source pentru acest proiect, iar primele netbook-uri cu Chrome OS vor iesi pe piata in a doua parte din 2010. Google spune ca internetul este platforma de dezvoltare pentru viitoarele aplicatii din cadrul Chrome OS, dar insista pe faptul ca aceste aplicatii vor functiona si pe alte sisteme de opeare, fie ca e vorba de Windows, mac sau Linux.

Sursa: hotnews.ro