Google lanseaza spre testare aplicatia Wave

Google ofera de miercuri spre testare catre 100.000 de persoane aplicatia Wave, o solutie unificata de comunicare ce combina e-mailul, serviciile de mesagerie instant si retelele de socializare. Google prezinta proiectul Wave ca fiind o revolutie in domeniul comunicarii si spune ca daca e-mail-ul ar fi fost inventat azi, ar fi aratat exact ca Wave. Ramane de vazut daca si publicul va impartasi entuziasmul companiei.
Google vrea practic sa reuneasca in aceeasi interfata mai multe forme de comunicare pe care le amesteca in ideea de a construi o unealta eficace de comunicare.
Wave e practic un fel de "Inbox" universal unde mail-urile, pozele, clipurile video, hartile, SMS-urile si chiar conversatiile de voce devin "obiecte" ce pot fi puse la comun si manipulate in variate moduri, in timp real de catre un grup conectat la un "val".
Prin Wave, Google vrea sa extinda capacitatile e-mailului dincolo de simpla transmitere a unor mesaje la care apoi se va raspunde. La Wave totul se face in timp real. Daca un utilizator incarca spre exemplu o poza sau un clip video, ceilalti membri ai grupului vad asta in timp real, pot edita si pot comenta instantaneu.
Wave (val, in engleza) e o versiune de Gmail construita in stil "mesagerie instant". Wave se vrea a fi o unealta de colaborare si comunicare. Aplicatia se bazeaza pe crearea de "valuri" (wave), in fapt "conversatii" prin care utlizatorii pot comunica punand in comun texte formatate, clipuri video, fotografii, harti si altele.
Pentru a construi un "val", doua persoane pornesc practic o sesiune de "instant messaging" care poate apoi fi arhivata sub forma unei conversatii. Apoi si alte persoane pot fi invitate sa se alature conversatiei si exista si optiunea de "playback" pentru a vedea cum s-a desfasurat conversatia. Google vrea ca Wave sa fie si un protocol, nu numai o platforma, dar punctul crucial al proiectului este posibilitatea de a edita orice, in timp real.

Sursa: hotnews.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra