Mersul la cumpărături previne cancerul

Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că riscul de a face cancer e diminuat considerabil prin ... mersul la cumpărături.

Raportul Fundaţiei de Cercetare împotriva Cancerului (FCC) avertizează că shopping-ul trebuie făcut cu măsură, greutatea plaselor sporind posibilitatea de îmbolnăvire cu boala necruţătoare.

Studiul se referă în special la femei. „Estimăm că schimbările de viaţă, înlăturarea sedentarismului prin plimbări dese, chiar dacă ele sunt făcute din magazin în magazin, poate scădea la 40% riscul de îmbolnăvire de cancer”, a declarat profesorul Martin Wiseman membru marcant al FCC. Şi obezitatea care, după fumat, reprezintă principalul motiv de îmbolnăvire de cancer, poate fi îndepărtată prin mişcare.

Studiul remarcă şi faptul că, în numai în jumătate de oră de făcut shopping, incluzând plimbările de la un magazin la altul, o femeie pierde circa 300 de calorii.

Dacă nu ar folosi scările rulante din centrele comerciale, doamnele ar pierde, în aceeaşi periooadă de timp, 750 de calorii.

Sursa: click.ro

Mie mi se pare ca acest studiu vrea sa ne scoata din criza. Vazand ca vanzarile sunt din ce in ce mai slabe, vor sa indemne lumea sa mearga la shopping ca sa scada riscul de aparitie al cancerului cu 40%, dar de ce nu indeamna lumea sa alerge, sa faca o alta activitate fizica. Mersul la shopping poate sa-ti creeze pe de alta parte stari de nervozitate cand vezi ca nu-ti perimiti tot ce ai vrea, sau dupa ce iesi din magazin iti dai seama ca iar ai cheltuit prea mult si te apuca dracii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra