Nume de localitati

Ati avut vreodata dificultati in a pronunta sau a tine minte numele unor orase straine? Ei bine, probabil ca si strainii au aceeasi problema cand vin in Romania.

Iata insa o metoda care le-ar putea usura viata: traducerea in limba engleza a numelor localitatilor. Si daca vrem ca totul sa fie facut ca la carte, recomandam ca indicatoarele rutiere de la intrarea si iesirea din localitati sa fie inscriptionate cu variantele in ambele limbi.

Iata traducerea in engleza a catorva nume de orase din Romania:

Adunatii Copaceni - Gathered Tree People
Afumati - Neversober
Baicoi - Youball
Buhusi - Boo
Buzau - Really Fat Lip
Calarasi - Silly-dressed Folks on Horses
Ciorogarla - Nigger-River
Constanta - The Steadiness
Dor Marunt - Miniature Melancholy
Husi - Shoo
Navodari - Networkers
Onesti - The Sincere
Pitesti - Youdohide
Satu-Mare - The Rather Roomy Rural Community
Slatina - Slut Tina
Slobozia - A Very Wrong Local Tradition
Targu Frumos - The Aesthetically Pleasing Bazaar
Urlati - Gimme Some Noise
Voluntari - Town of Unpaid Assistants

Dupa modelul celor de mai sus puteti veni si voi cu ideei despre denumirile oreaselor in care locuiti sau le-ati putea da o traducere englezeasca.

Comentarii

Mickwin a spus…
As mai putea sa adaug si eu chiar la cele de mai sus, fiindca m-am nascut in Barlad denumirea englezeasca eu zic ca ar fi Cooltrunk
Mickwin a spus…
Ploiesti - RainAre
Gabriel URSAN a spus…
Salut!

Frumos articol. Pot spune ca m-am amuzat copios.

Sunt Gabriel URSAN si ti-am lasat acest mesaj (dupa cum probabil stii deja de pe celalat blog al tau) pentru a te informa ca ti-am adaugat blogul aici: http://www.gabrielursan.ro/2009/09/26/bloguri-din-galati/ Din informatiile pe care le-am obtinut de pe internet inteleg ca esti din Galati si am considerat ca merita sa am link-ul tau mai la indemana. Rugamintea mea este sa imi lasi un mesaj in care sa-mi spui daca este ok modul in care ti-am scris titlul blogului sau daca esti deacord ca linkul catre blogul tau sa apara la mine.
Mickwin a spus…
N-am nimic impotriva daca adresa blogului meu mai apre si pe alte site-uri chiar ma bucur, asa ca am sa iti folosesc si eu adresa pentru a o pune la indemana ca bloguri de citit

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra