reclame

miercuri, 21 octombrie 2009

De ce prefera romanii banii in buzunar si nu pe card?

Cei care au fost prin strainatate, stiu ca vesticii platesc rar cu bani gheata atunci cand achita cumparaturile la magazin, utilizand in schimb foarte des plata cu cardul.

In Romania se intampla exact invers - in ziua de salariu, multi romani isi scot toti banii de la ATM-uri, dupa care intra in magazine si se apuca de cumparaturi, desi ar putea foarte bine sa nu umble cu teancul de bani la ei, din moment ce pot plati cu cardul la casa.

Conform statisticilor BNR, in 2008, romanii au retras din ATM-uri 78.8 miliarde lei, in timp ce platile cu cardul au totalizat doar 12.8 miliarde lei, ceea ce inseamna ca retragerile au fost de 6 ori mai mari decat platile. Tot in 2008, au existat un numar de 69.5 milioane de plati cu cardul, ceea ce inseamna 3,2 pe cap de locuitor.
Continuare articol pe khris.ro
Si eu sincer prefer banii sa-i simt in mana, deoarece pot sa-mi fac o mai buna impartire a lor si stiu cand am ajuns la fundul buzunarului.
- Pe langa faptul ca daca ii las in cont banca se poate folosi de sumele aceste si pe langa acest aspect iti mai cer si diverse comisioane anuale sau la diverse operatiuni.
- Nu sunt POS-uri in toate magazinele, dar mai ales in institutiile publice.
- Nu toate bancile iti ofera o interfata de administrare a contului on Web gratuit, ceea ce iar este un aspect de importat pentru ca nu poti sa-ti verifici banii care ii mai ai.
- Si nu in ultimul rand, la cat de des se cloneaza carduri, e mai sigur sa scoti salariu de la bancomat decat sa plateste cu el intr-un magazin riscand sa ti-l cloneze si sa ramai chel.

1 comments:

carnatul sef spunea...

eu prefer banii altora :D