Definiţii cu un singur click

O aplicaţie românească extraordinară, ce pune dicţionarele mai la îndemână decât niciodată. Până acum, dacă doream să aflu detalii despre un cuvânt trebuia să comut din aplicaţia curentă (să zicem Word) în alta: fie un program dicţionar fie un sit dicţionar.
Cu ClickDEX situaţia se schimbă. Adio părăsit aplicaţia! Aflăm definiţia pe loc, cu ajutorul unei ferestre plutitoare. Sunteţi în Word, traducând un text şi nu ştiţi ce înseamnă un anumit cuvânt? Ţineţi pe CTRL şi apăsaţi click-dreapta. Sunteţi în navigatorul favorit, citiţi un articol şi nu ştiţi ce înseamnă un cuvânt? Acţionaţi similar. Aproape în orice aplicaţie din Windows ClickDEX îşi îndeplineşte misiunea cu succes.

După cum vedeţi mai sus, dând CTRL+click-dreapta pe cuvântul worms am obţinut o fereastră cu pronunţia, traducerea şi expresii care folosesc cuvântul. Dar ClickDEX nu ne ajută doar cu cuvintele din limba engleză, ci şi cu cele din dulcea noastră limbă. Că am scris pâine, pâinii sau pâinea (deci chiar şi formele flexionate). Sursele folosite sunt: NODEX – Noul dicționar explicativ al limbii române; MDN – Marele dicționar de neologisme; Sinonime – Dicționar de sinonime; Antonime – Dicționar de antonime; WordNet – Dicţionar explicativ englez-englez.

Va las sa o descarcati si voi si sa o testati, si daca e sa si comentati pe marginea acestei aplicatii romanesti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra