Olimpiadă de matematică online

Începând de astăzi, elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal au posibilitatea de a se înscrie la concursul anual de matematică Viitori Olimpici, ce se va desfăşura prin intermediul site-ului www.viitoriolimpici.ro.

Competiţia are scopul de a pregăti gratuit cât mai mulţi elevi, în vederea participării la olimpiada naţională de matematică. În plus, viitorii olimpici au posibilitatea să se cunoască şi să-si compare performanţele, înainte de începerea olimpiadei naţionale. Site-ul oferă, de asemenea, informaţii utile şi materiale interesante precum articole, profile, sfatul psihologului.

Proiectul a fost creat la iniţiativa SSMR (Societatea de Ştiinţe Matematice din România) şi INTUITEXT, divizia de software educaţional a Softwin.

www.ViitoriOlimpici.ro se adresează elevilor din clasele IV - XII, fiind disponibil câte un concurs pentru fiecare an de studiu. Competiția se desfăşoară pe parcursul a 13 etape online (la fiecare 2 săptămâni) plus o etapă finală, ce va avea loc în cadrul unei tabere organizate în acest sens. În cadrul fiecărei etape vor fi publicate, pentru fiecare clasă, materiale de studiu care tratează teme din programa de olimpiadă, teste de evaluare cu corectare automată de tip grilă, trei probleme deschise pentru fiecare clasă şi o problemă a etapei.
Sursa: chip.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra