Protejeaza continutul site-ului

Am gasit un articol interesant pe internet, cu privire la cum sa-ti poti proteja continutul paginii tale web. Desi nu exista o metoda de protectie a materialelor publice pe internet, mai ales si datorita faptului ca nu existe vreo lege in acest sens totusi poti face cateva demersuri care sa nu mai duca la o copiere a continutului paginii tale pe alte pagini.
Si daca tot vorbim despre protectia continutului ia sa plagiez si eu o stire de pe stiinta.info, care ne invata ce sa facem in cazul in care gasim continutul de pe site-ul nostru si in alte parti.

1. Primul pas este contactarea administratorului site-ului cu rugamintea ca textele copiate sa fie eliminate. De multe ori acestia ignora aceste cereri in virtutea dreptului ca tot ce este pe net e free, gratis, moka (vezi imaginea de mai sus). Dialogul rational cu astfel de scursuri de cele mai multe ori este inutil si atunci trecem repede la pasul urmator.

2. Contacteaza compania de hosting unde este gazduit site-ul hotului. Pentru ca firmele care se respecta nu vor sa fie asociate cu astfel de practici sau sa atraga reclama negativa, sunt sanse mari ca site-ul hotului sa fie inchis temporar sau definitiv. Din pacate noi nu avem o lege in spiritul legii americane Millenium Act (DMCA) care protejeaza atat creatorii cat si companiile de hosting, astfel aceasta actiune tine mai mult de bunavointa companiei de hosting. Care insa poate fi fortata sa actioneze pentru rezolvarea problemei.

3. O alta tactica in cazul in care cele de mai sus nu au dat roade este taierea surselor de castig ale site-ului care fura continut. De exemplu daca site-ul hotului are afisate reclame AdSense puteti trimite o plangere la Google. Publicarea de reclame AdSense in pagini cu continut furat incalca conditiile de utilizare ale serviciilor Google. Mai multe detalii in articolul My content, your content, other people’s content. Strategia este valabila si pentru alte servicii de publicitate. Sunt sanse mari de reusita pentru ca firmele respective nu vor fi fericite sa fie asociate cu astfel de mizerii.
In incheiere iata si doua servicii utile in lupta impotriva hotilor de continut:

Internet Archive - o organizatie non-profit care administreaza o arhiva digitala care contine toate site-urile din internet. Un serviciu extrem de util in cazul in care este nevoie sa probati dobitocilor faptul ca sunteti autorul unui material (primul care a publicat pe internet un material).

Copyscape - Search for copies of your page on the web. Cu ajutorul acestui motor de cautare puteti depista site-urile care publica materiale fara permisiune.

Articolul este preluat de pe portalul cosmosul.ro fara permisiunea autorului, ca nu era acasa cand l-am cautat. Oricum ii multumesc pentru informatia furnizata si il invit la o bere.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra