Sistemul de operare pe un stick USB.

Dupa cum puteti deduce din titlu este vorba despre cum sa va instalati un Sistem de operare pentru computerul dumneavoastra direct pe un stick USB, nu ca pana acum pe HDD-ul calculatorului. acest lucru poate deveni util si atunci cand banuiti ca aveti probleme cu Sistemul dumneavoastra de operare sau cu vreo componenta a calculatorului si credeti ca e de la sistemul de operare. Astfel un Windows direct pe stick poate face ca PC-ul dumneavoastra sa prinda viata chiar daca HDD-ul are ceva probleme sau nu mai porneste windowsul de pe el puteti sa incercati sa recuperati cu ajutorul acestui Windows portabil date de pe vechiul sistem de operare.

Dar cum pentru ca să meargă de pe o memorie USB trebuie unele ajustări, nu e de mirare că au apărut programe ce uşurează acest proces: cu WinToFlash (mie descărcarea mi-a mers de aici) problema se reduce la “înfige stickul USB, lansează programul, indică cele două căi, spre kitul Win şi spre USB, şi dă-i să convertească”.

La lansarea programului cititi toţi termenii şi toate condiţiile? Le-aţi înţeles şi acceptat total?
După cum spuneam, programul cere să indicaţi calea spre USB şi calea spre kitul de Windows (fie el XP, Vista sau 7). Apoi face transferul, cu modificările de rigoare. Programul are şi un vrăjitor pe care probabil unii îl vor prefera, care te conduce pas cu pas prin proces. Nu am testat rezultatul final, dar despre WinToFlash au scris mai multe bloguri IT şi uitându-mă pe la comentarii nu am citit decât de bine despre acest program.

Un al program care face cam acelasi lucru dar tind sa cred ca e facut mai mult pentru sisteme de operare Unix, este UNetbootin. pe site-ul lor oficial acestia spun ca ar merge pe Microsoft Windows 2000/XP/Vista sau Linux. Ce are in plus fata de cel de sus este faptul ca daca vrei sa pui o distributie de Linux pe un USB ai posibilitatea daca ai o conexiune la Internet sa download-eze distributie si sa ti-o scrie pe stick.


Pentru mai multe detalii si cum se face o instalare de sistem accesati site-ul lor si vedeti mai multe acolo, iar daca vreti sa download-ati la fel intrati pe site si va alegeti versiunea de Windows sau de Linux.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra