Ce spune masina despre tine

De obicei asociem un anumit tip de masina cu un anumit tip de persoana, insa putem sti cu adevarat cine se ascunde in spatele volanului? Perceptia noastra despre o masina ne este formata, pe de o parte, de modul in care i s-a facut publicitate si, pe de alta parte, de grupul de persoane care conduce, in general, tipul respectiv de masina. De exemplu, daca ne luam dupa campaniile de marketing vom sustine ca Volkswagen este o masina sigura, iar Porsche una rapida. Iar daca ne luam dupa perceptia generala, un X6 sau sunt pentru snobi. Pentru a face putina lumina in aceasta problema, cercetatorii de la Universitatea din California au intocmit un studiu pentru a vedea cum personalitatea si stilul de viata ne influenteaza alegerea masinii si iata ce au aflat.

Masini mici gen Smart, Honda Civic, Beetle
Conducatorii de masini mici sunt mult mai atenti la protectia mediului si prefera orase cu densitate mai mare decat soferii altor tipuri de masini. Nu e nimic suprinzator in asta din moment ce, daca locuiesti intr-un oras mare, este mult mai simplu sa parchezi si sa umbli cu o masina mai mica. Iar daca te intereseaza protectia mediului, normal ca vei alege o masina care sa consume mai putin. Conducatorii de masini mici, in comparatie cu toti ceilalti, nu percep masina ca pe o marca. Nu sunt obsedati de munca si nu sunt preocupati de statutul lor social. Nu prea le pasa cum sunt perceputi de cei din jur si nu incearca sa-si arate bogatia prin masina pe care o conduc. Ei doar vor sa aiba o masina cu care sa se deplaseze la nevoie, cu care sa se strecoare in trafic si sa gaseasca un loc de parcare. Adica sunt interesati doar de latura lor practica.

Masini medii gen Chevrolet Sedan, Volkswagen Golf
Autorii studiului spun ca cei care conduc masini medii nu au o personalitate distincta, atitudine, stil de viata sau preferinte pentru modul de a calatori. Cam neplacuta descriere pentru ca rezulta ca sunt persoane cam insipide si plictisitoare. Sau poate doar pragmatice, sau poate cam zgarcite uitandu-se atunci cand cumpara o masina la un echilibru intre cost si performantele masinii. Acestora le place sa apartina unui grup, le pasa de parerea celor din jur, sunt foarte conservatori, precauti si prefera sa fie previzibili decat sa isi trice imaginea in fata cuiva prin optiuni proprii.

Masini luxoase gen Cadillac, Lexus
Cei care conduc masini luxoase sunt, nicio surpriza nici aici, persoane care sunt obsedate de statutul lor social. Cei care conduc aceste masini sunt mai degraba barbati, trecuti de 30 de ani. Sunt perceputi ca facand parte din patura sociala cea mai instarita, insa nu neaparat intelectuala. Acestia sunt orientati doar catre profit, obsedati de munca, carora le place independenta financiara si care isi gasesc fericirea in cat de multa avere detin si cum sunt perceputi de cei din jur. De aceea le place sa-si arate ostentativ ce detin, iar masina este un mod simnplu de a o face.

Masini sport gen BMW, Porsche
Acestia sunt cei carora le place aventura (chiar daca nu se dau jos din masina prea des), viteza, un stil de viata periculos. Sunt persoane impulsive, agitate, mereu pe fuga, de obicei sunt tineri, cu o situatie financiara medie.

Minivan
In acest studiu a reiesit ca soferii de minivan sunt persoane calme si familiste. Le place sa calatoreasca in masina, au o familie destul de numeroasa cu care obisnuiesc sa-si faca a vacantele impreuna. Sunt persoane calme, provin din clasa de mijloc a societatii, duc o viata linistita si tihnita, le place stabilitatea si siguranta.

SUV
Nu e de mirare ca cei care conduc masini mari nu prea sunt interesati de mediul inconjurator. In schimb, le place sa calatoreasca mult, fie pentru distante scurte, fie drumuri lungi. Acestia tind sa aiba pana la 40 de ani si le place aventura.

Nu numai tipul de masina pe care il conduci spune ceva despre tine, ci si culoarea ei. Iata cum anumite culori indica anumite tipuri de personalitate. Citeste aici.

Asa ca, fie ca ne alegem masina dupa modul in care vrem sa fim perceputi, sau doar ne intereseaza pretul si cat de functionala este, cu siguranta masina noastra transmite cateva semnale despre noi.

Comentarii

carnatul sef a spus…
carnat, unde citesc despre culoare :D ?

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra