Centrul Naţional de Supercomputing

Guvernul a adoptat miercuri HG privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Centrului Naţional de Supercomputing (CNS), care va intra în subordinea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) şi va fi finanţată din venituri proprii şi de la bugetul de stat.

Părţile integrate centrului vor include atât calcul de înaltă performanţă pentru cercetări interdiciplinare complexe, dar şi o sustenabilă bază tehnologică şi educaţională. MCSI a încercat definirea unui cadru clar de realizări prin construirea unui set de strategii cuprinzătoare pentru domeniul IT&C.

Potrivit MCSI, Centrul Naţional de Supercomputing va avea atribuţii în combaterea terorismului electronic, prevenirea şi minimizarea efectelor dezastrelor naturale şi tehnologice, simularea proceselor complexe nucleare, realizarea de simulări de politici social-economice. De asemenea, centrul se va ocupa de modelarea şi analiza factorilor de influenţă a mediului în vederea eficientizării protecţiei acestuia, iar acesta va funcţiona cu un număr de 20 de posturi.
Asa ca dragi teroristi si pirati ai internetului aveti grija ca acest nou centru va fi un nou pas pentru ca si Romania sa fie mai bine supravegheata de ochiul BigBrother. Este un proiect de laudat daca se va folosi in scopuri nobile si care sa ajute oamenii, dar daca va fi folosit pentru ai tine sub observatie nu suna bine. Oricum asta e tendinta in lumea intreaga noi oare de ce nu am fi ca ceilalti ca doar ne-am dorit sa fim "liberi".

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra