reclame

luni, 9 noiembrie 2009

Manaca un SUV si plimbate cu cainele

Ce vrea sa insemne titlul de mai sus?, Cercetatorii din Noua Zeelanda au realizat un studiu care viza impactul negativ asupra mediului al cainilor si al SUV-urilor. In urma datelor colectate, a reiesit ca animalele de casa sunt mai daunatoare pentru planeta decat masinile. Acest rezultat a fost combatut imediat de Institutul din Seattle, care a declarat ca studiul a fost viciat din mai multe puncte de vedere.

Ei au spus ca un caine de talie medie consuma pe zi 90 de grame de carne si 156 de grame de cereale, in urma carora rezulta o asa-numita amprenta ecologica de 0.84 hectare. Australienii au comparat aceste rezultate cu cei 55.1 gigajouli utilizati de Toyota Land Cruiser pe an si in urma carora ar rezulta o amprenta ecologica de doar 0.41 hectare.
Articol integral pe automarket.ro
Concluzia la care pot sa ajung eu e ca noi si restul animalelor am polua mai mult decat niste masini si poate mai mult decat toate armele de razboi din lume. Si creca ca ar fi mai bine sa nu mai crestem animale pe langa casa ca s-ar putea sa le bage si lor taxa de poluare asa de mare incat ai prefera sa rozi tabla de la masina decat sa cresti un porc in curte.
Va dati seama cat poate polua o vaca, daca un caine lasa o amprenta cat doua SUV-uri, totusi eu prefer carnea de porc si vita in locul fiarelor si a sicriului ambulant.

5 comments:

carnatul sef spunea...

tu, carnat, poluezi cel mai mult
ar trebui sa ti se monteze o evacuare sa treaca dincolo de stratul de ozon, direct in spatiu

Mickwin spunea...

unde sa mi-o monteze?

carnatul sef spunea...

ei unde, daca e evacuare unde ai vrea sa ti-o monteze:D?

Mickwin spunea...

evacuare am si in fata si in spate si in gura daca ma fortez sau ma provoci.

carnatul sef spunea...

carnat, esti din ce in ce mai porcos :D
ca sef al carnatilor ma vad nevoit sa aplic niste sanctiuni:
i) - se va reduce cu 50% cantitate permisa de "evacuari" de orice fel si pe arice cale;
ii) - penalizare 10 mii pentru fiecare abatere de la linia morala;
iii) - si ultima dar nu cea din urma: mucles parpandel =))