Romania o tara plina de boi!

Cum e sa inceapa cineva un discurs cu urmatoare descriere a unei tari: "Ne imaginam Romania ca fiind o tara plina de boi in care oamenii arunca cu pietre in tigani". Si eu in prima faza m-am ravoltat, dar cred ca defapt referirea se face la animalul bou nu la oamenii din Romania, desi daca vrei sa te opresti la cuvantul boi s-ar putea sa-l pocnesti pe cel care spune asta. Dar de ce am inceput cu aceasta introducere acest articol? Iata de ce

BBC a difuzat duminca editia Top Gear filmata in aceasta toamna in Romania. In deschidere, britanicii spun ca se asteptau ca Romania sa fie o tara plina de boi in care oamenii arunca in tigani cu pietre, dar la final toti se arata extraordinar de incantati dupa ce conduc masini de sute de mii de euro pe virajele ametitoare ale Transfagarasanului. Romania e totusi prezentrata ca o tara exotica, destul de inapoiata, nelipsind imaginile tipice: tigani, Palatul Parlamentului, carute si drumuri proaste.

"Ne imaginam Romania ca fiind o tara plina de boi in care oamenii arunca cu pietre in tigani", e descrierea cu care incepe emisiunea, pe fondul unor imagini cu animale de povara, carute si drumuri de tara. "Sa vii aici intr-o masina care costa 168.000 de lire e ca si cand ai aparea in Sudan intr-un costum facut in intregime din mancare", spun britanicii.

Apoi raman insa uimiti de numarul mare de masini scumpe din Mamaia, modele noi de Ferrari, Porsche, Maserati. Secventa se incheie cu cateva cadre in care apare Dacia Sandero despre care cei de la Top Gear au ras in repetate randuri in alte emisiuni. De data asta sunt mai blanzi, iar singura replica este: "M-am gandit atat de mult in ultimii doi ani la aceasta masina incat am uitat unde se fabrica".
Continuare articol pe hotnews.ro
Iar daca doriti sa urmariti emisiunea cu pricina va invit sa o faceti chiar acum.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra