reclame

joi, 3 decembrie 2009

HD Voice

Desi de cand a fost lansat acest serviciu pentru clientii de telefonie mobila a trecut o luna, eu am descoperit de curand aceast nou standard de comunicare.

De la aparitia sa telefonul mobil a avansat foarte mult, dar peste prima data dupa aproape un deceniu, cand s-a reusit imbunatatirea calittatii vocii in telefonia mobila.
HD voice inceamna sunet natural al vocii, claritate perfecta a convorbirii, atenuare sunetelor de fundal, intr-un cuvand calitate.

HD voice are la baza un nou standar de codare a vocii pe retelele mobile de generatia a 3-a (3G) Adaptive Multi Rate - Wide Band (AMR-WB).
AMR-WB datorita utilizarii unui spectru de frecventa mai larg de redare a vocii: 50-7000Hz, fata de cel obisnuit de 300-3400Hz, ofera o calitate exceptionala. Dar pentru a te butea bucura de aceasta calitate, ai nevoie si de un telefon care sa suporte acest standard AMR-WB, deocamdata singurul telefon compatibil este Nokia 6720 classic.

Dar totusi exista undeva in lume implementat si functional acest sistem?
Iata ca da, si primii care l-au lansat sunt cei de la Orange Moldova, iar Dan Bălan, fostul solist al trupei „O-ZONE”, a acordat primul interviu din lume cu ajutorul telefonului Nokia 6720c versiunea WB-AMR postului de radio HIT FM.
Deci iata ca intr-o tara saraca si de la care nu astepti vesti in domeniul tehnologiei, trece inainte tuturor cu noua tehnologie HD voice.