HD Voice

Desi de cand a fost lansat acest serviciu pentru clientii de telefonie mobila a trecut o luna, eu am descoperit de curand aceast nou standard de comunicare.

De la aparitia sa telefonul mobil a avansat foarte mult, dar peste prima data dupa aproape un deceniu, cand s-a reusit imbunatatirea calittatii vocii in telefonia mobila.
HD voice inceamna sunet natural al vocii, claritate perfecta a convorbirii, atenuare sunetelor de fundal, intr-un cuvand calitate.

HD voice are la baza un nou standar de codare a vocii pe retelele mobile de generatia a 3-a (3G) Adaptive Multi Rate - Wide Band (AMR-WB).
AMR-WB datorita utilizarii unui spectru de frecventa mai larg de redare a vocii: 50-7000Hz, fata de cel obisnuit de 300-3400Hz, ofera o calitate exceptionala. Dar pentru a te butea bucura de aceasta calitate, ai nevoie si de un telefon care sa suporte acest standard AMR-WB, deocamdata singurul telefon compatibil este Nokia 6720 classic.

Dar totusi exista undeva in lume implementat si functional acest sistem?
Iata ca da, si primii care l-au lansat sunt cei de la Orange Moldova, iar Dan Bălan, fostul solist al trupei „O-ZONE”, a acordat primul interviu din lume cu ajutorul telefonului Nokia 6720c versiunea WB-AMR postului de radio HIT FM.
Deci iata ca intr-o tara saraca si de la care nu astepti vesti in domeniul tehnologiei, trece inainte tuturor cu noua tehnologie HD voice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra