Lenea e cucoana mare!

Fiindca toti am simtit, si eu mai ales o simt zilnic LENEA este un mare mister, de ce, cand si pentru ce apare. Am incercat sa caut pe internet cateva raspunsuri cu privire la acest fenomen si iata ce am gasit.

- Oamenii de stiinta au catalogat-o drept o boala: "Chronic Fatigue Syndrome"

- Pentru a vedea ce este lenea, eu cred ca trebuie sa intelegem mai intai ce este munca.
Munca reprezinta executarea unei actiuni in mod non-instinctual in vederea atingerii unui scop anterior planificat. Astfel munca tine de planificare, deci de ratiune. Din acest punct de vedere, munca este o activitate specific umana, aparuta doar de cateva mii de ani.
Lenea este doar reactia adversa la acest gen de actiune non-instinctuala si intradevar tine de vointa. Deci ea poate fi considerata drept o boala sau disfunctie fizica numai in masura in care si munca este o boala sau disfunctie fizica.

- Lenea va disparea odata cu munca.

- Probabil ca munca este doar un instrument de tranzit in civilizatia umana si va disparea un urmatoarele cateva sute (poate mii) de ani, asa ca, PASTREAZA SPERANTA!

- Lenea normala apare atunci cand esti nevoit sa faci ceva ce tu ca persoana nu agreezi, nu doresti etc. Nu trebuie sa fie vorba despre un lucru pe care il urasti sau iti displace la modul general. Poate fi vorba si de o actiune care iti displace pe moment.

- Lenea apare si in momentul oboselii...tot ca o reactie de aparare a organismului, organismul avand nevoie de odihna si repaos. De exemplu.....imediat dupa masa....orgnismul are nevoie de o perioada de repaos in care are loc digestia.....lenea apare tocmai pentru evita alte actiuni ce pot perturba procesul normal de digestie si pot duce la aparitia oboselii.

1. Neamţul zice aşa: Să-ţi faci munca mai uşoară nu e lene.
2. Cimpoacă zice aşa: Cele mai mari invenţii s-au făcut de lene.

- Lenea e buna! Lenea mentine tenul proaspat si tanar. lenea te mentine odihnit. lenea iti menajeaza nervii si iti imbunatateste / optimizeaza arderile interne.

- Dupa parerea unora lenea reprezinta unul din principale motoare ale dezvoltarii.

- Lenea nu e in nici un caz o disfunctie fizica. Mai degraba munca e o disfunctie umana. Ma uit la restul mamiferelor si nu vad vreuna sa se agite sa munceasca prea tare sa isi cumpere computere televizoare si alte nimicuri d'astea. Se urnesc intr-adevar unele dintre ele sa isi construiasca adapost sa isi procure mancare si sa procreeze. Unele dintre ele mai inteligente nu se obosesc nici pentru asta. Folosesc adaposturi construite de alte animale sau hrana vanata de alte animale. Se pare ca inca nu a gasit nimeni o solutie sa procreeze cineva in locul sau (sau nu stiu eu de ea). Si in rest ce fac? Lene.

- Cine a inventat lenea?
- Cred ca pisica. N-ati vazut niciodata o felina care dupa ce s-a saturat incearca sa se joace cu prada dar ii e asa lene incat sta intinsa si o zgandara lasciv cu o labuta?
- Lenea l-a facut pe om. Maimutelor care le era lene sa prinda caprioare le-a venit ideea sa arunce cu pietre. Fara putina lene, inteligenta ar fi ramas nevalorificata.

Cine-i harnic si munceste, are tot ce vrea,
Cine sta si leneveste are tot asa.
Deci de ce sa nu lenivim, am avea vreun motiv sa facem altceva?

Ma opresc aici ca deja mie si mie lene sa mai scriu si sa dau copy/paste.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra