S-a creat în laborator "o bucată de carne"

Primele kilograme de carne artificială vor putea fi scoase la vânzare în urmatorii cinci ani. O echipa de cercetători olandezi au reuşit să fabrice în laborator pentru prima dată o bucata de carne, informează The Telegraph.

Oamenii de ştiintă au extras celule musculare de la un porc viu şi le-au pus într-o supă de alte produse de origine animală. Celulele s-au înmulţit şi au creat în acest fel un ţesutul muscular.

Proiectul este susţinut de către guvernul olandez şi un producător de cârnaţi şi vine ca urmare a creării de fileuri de peşte artificiale din celulele musculare goldfish.

Carnea obţinută în laborator ar putea reduce emisiile de gaze cu efect de seră asociate cu animalele reale. Noul produs va fi benefic pentru mediu şi va reduce suferinţa animalelor.

După ce am citit cele de mai sus parca îmi şi închipuiam cum o să-mi cresc singur muschiuletul, ceafa de porc, pieptul de pui într-un vas, da oare are acelasi gust si aceleasi proprietati ale cărnii crescute pe animal. Oricum viitorul sună nu prea bine pentru mine, dacă vom apuca aceste vremuri ne vom lămuri.

Comentarii

carnatul sef a spus…
bai carnat, asta vine ca solutie la stirea de acum cateva zile, cu reducerea carnatilor :D
deci nu mai e nevoie sa te transformi in morcov, castravete care esti tu!

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra