Ceapa ca medicament

Ceapa este nelipsita din alimentatie atat pentru gustul delicios cat si pentru vitaminele si mineralele continute, de care organismul are nevoie in fiecare zi. Contine vitamina A, B, C, sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fier si sulf si are proprietati antibiotice.
Tocmai de aceea poate fi folosita ca medicament pentru tratarea afectiunilor pielii, rinichilor, infectiilor respiratorii sau dentare, problemelor stomacale sau oculare, informeaza hubpages.com.

Daca raceala nu iti da pace, consuma la fiecare masa ceapa proaspata, cruda, pentru a intari rezistenta organismului. Are proprietati antioxidante si ajuta la neutralizarea radicalilor liberi.

Durerile de dinti sau chiar infectiile pot fi stopate, pana iti faci programare la stomatolog, prin mestecarea unei cepe crude. Nu este nevoie sa o inghiti, simpla mestecare va face minuni pentru dantura ta.

Mai mult, nasul infundat poate fi o simpla amintire prin mestecarea unei cepe albe, in fiecare seara, inainte de culcare. Este si un bun tratament pentru problemele circulatorii pentru ca ajuta la subtierea sangelui.

Proprietatile antiinflamatorii si antibacteriene recomanda ceapa pentru infectiile stomacale. Crampele si durerile care nu ne dau pace pot fi evitate printr-un consum regulat de ceapa proaspata.

Poate si fi un remediu impotriva acneei. Prepara o masca de fata din sucul unei cepe peste care ai adaugat miere si lasa sa actioneze un timp, dupa care poti indeparta cu apa calduta masca ta. Imbunatateste circulatia, te scapa de infectiile suparatoare si vei avea din nou un ten curat.

Ceapa fiarta este si un bun remediu impotriva infectiilor urinare. Bea sucul in care au fiert doua cepe o data pe zi, timp de doua saptamani, si vei scapa de neplaceri.

Arsurile sau zgarieturile pot fi tratate cu putina ceapa taiata. Ajuta la cicatrizarea si dezinfectarea ranii, iar vindecarea va fi rapida. Scapa de otita cu o felie de ceapa proaspata asezata in zona urechii si vei scapa de dureri.

Acelasi efect il are si asupra problemelor oculare, daca se amesteca cu putin camfor. Aseaza doua comprese pe ochii obositi, care iti lacrimeaza, seara, inainte de culcare.

Ceapa poate fi si energizantul perfect, daca o consumi sub forma de suc proaspat, peste care ai adaugat putina miere. In perioadele stresante, in care te simti epuizat fizic, bea tonicul tau natural inainte de culcare. Te vei odihni corespunzator si a doua zi vei avea mai multa energie.
Sursa: ziare.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra