Bloger stresat

Citind un articol pe net mi-am dat seama că mă simt stresat din cauza oualor. Ma refer la ştire din ziarul financiarul unde ni se aduce la cunoştintă că investigaţiile făcute de asociaţia Vier Pfoten în mai multe magazine şi supermarketuri din România arată că aproximativ două treimi din ouăle pe care le consumăm provin de la găini stresate.
Cu alte cuvinte, este vorba despre gaini crescute in baterii, intr-un spatiu mai mic decat o foaie de hartie A4. Nutritionistii avertizeaza ca, pe termen lung, astfel de oua ne pun in pericol sanatatea.
Hormonii stresului produşi de găinile crescute în baterii nu dispar la gătit şi noi, oamenii, îi ingerăm fără să conştientizăm că stresul găinii devine stresul nostru", a declarat prof. Gheorghe Mencinicopschi.
Ouăle din comerţ au cifre de la 0 la 3 ştampilate pe ele, în funcţie de cât de natural au fost crescute găinile. Cifra 0 indică un ou provenit de la o găină care trăieşte în condiţii bio, iar 3 se imprimă pe cele obţinute de la păsări stresate.
Autoritatea Sanitar-Veterinară susţine însă că aceste ouă vor fi interzise la nivelul UE, nu pentru sănătatea omului, ci pentru protecţia păsărilor.

Deci după cum puteţi citi în ultima frază, pe nimeni nu interesează sănătatea noastră ci cea a găinilor. Nu zic că dacă avem gaini nestresate vor fi si oameni mai nestresaţi de ouă. Important e ca robii să muncească, găina să se veselească, şi pe conducătorii lor cu ouă să-i pălească.

Comentarii

carnatul sef a spus…
mai lasa grija oualelor de gaina stresata si apucate de scarpinatul oualellelllelelor tale ca sa te mai destresezi (corect este "oualor" http://dexonline.ro/search.php?cuv=%C3%B3u%C4%83lor )
Mickwin a spus…
Daca crezi ca asta e solutia sa destresam ouale, ar fi bine sa punem gainile sa le mangaie dupa ce le fac?
carnatul sef a spus…
pai ouale tale le-a facut gaina? nu te-ai nascut cu ele direct? :D

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra