România vrea în faţă!

De ceva vreme ţara noastră vrea cu orice preţ să iasă în faţa celorlalte ţări ale lumii prin diverse metode. Pe lângă faptul ca am început să batem recorduri în industria gastronomică, acum vrem să batem recordul şi la productivitatea de hrană. Dar cred ca la noi ideea e sa cultivam cat mai puţin şi sa producem foarte mult, dar cu ce sacrificii?

Citez din articolul Pesticid netestat suficient, folosit în agricultura românească:
România este prima ţară din lume care va stropi legumele şi strugurii cu o substanţă nouă, netestată suficient şi ale cărei efecte asupra sănătăţii oamenilor sunt încă necunoscute complet. Se numeşte iniţium şi va fi folosită pentru combaterea unor boli ale plantelor


După trei ani de utilizare, efectele ei vor fi din nou evaluate. Deocamdată însă, părerile specialiştilor sunt împărţite: unii susţin că este otravă curată şi că sporeşte riscul de cancer. Alţii spun că este la fel de sigură ca şi alte substanţe deja folosite în agricultură.

Iata si ce putem citi in articolul Alarmă! Cartofi cancerigeni în farfuria noastră!:
Din câte ţări sunt pe planetă, doar România se grăbeşte să folosească o substanţă nouă, foarte toxică, pentru culturile de cartofi, roşii, castraveţi, ceapă, cât şi pentru plantaţiile de viţă de vie. Aceasta, numită initium, sporeşte până la 65% riscul de cancer de colon.

Iata si cum
BASF saluta decizia autoritatilor romane pe pagina lor web:
First approval worldwide of fungicides with Initium® for wine and vegetables

Ca şi cu vacinu anti-porc când numai în România se stătea la coadă să se vacineze, acum vream să folosim primii şi totodata să simţim pe pielea noastră consecintele bune sau rele.
Idee e ca oricum tragem UE în jos aşa ca se gandesc europenii, hai să testam la fraieri, ca dacă se îmbonlăvesc, şi aşa eram în plus.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra