Earth Hour - cu lumina aprinsa.

Mâine seară (27.03.2010), între orele 20:30 şi 21:30, suntem rugaţi să scoatem calculatoarele, televizoarele şi restul electronicelor din priză, să aprindem o lumânare şi să ne rugăm pentru supravieţuirea speciei. Este Ora Pământului (Earth Hour). Evenimentul are loc o singură dată pe an şi are drept scop responsabilizarea noastră în ceea ce priveşte consumul de resurse energetice.

sincer vorbind, o oră pe an în care stingem lumina nu schimbă cu nimic situaţia de pe Terra. Mai mult, Terra nici nu are nevoie să fie menajată. Ea ne răspunde cu aceeaşi monedă şi tot noi avem de suferit din cauza poluării şi a epuizării resurselor. Ca în zicala: "Cu o floare nu se face primăvară". aşa şi cu această oră când ar fi frumos din respect pentru Pământul care ne mai suportă să stăm la lumânare şi să medităm asupra lucrurilor care ne înconjoară.
În primul rând, cred că în fiecare zi ar trebui să arătăm că ne pasă de noi şi de cei din jur şi să facem în aşa fel încât să fie bine. Fapt care nu se întâmplă.

Cineva spunea că cea mai dăunătoare invenţie a secolului XX a fost maşina personală. Subliniez, personală. Mare dreptate a avut. Imaginaţi-vă un oraş în care să circule mijloace de transport în comun, vehicule de intervenţie (salvare, pompieri, poliţie) şi biciclete sau alte vehicule fără combustie. Am avea aşa:

  • un corp mai sănătos şi mai armonios dezvoltat
  • în loc de parcări am avea spaţii verzi, părculeţe
  • în loc de noxe am respira aer curat
  • în cazuri de urgenţă salvările ar ajunge mai repede la faţa locului. La fel şi poliţia sau pompierii.
  • numărul de decese din cauza accidentelor rutiere ar fi mult mai mic. Aş spune că ar tinde chiar către zero
  • numărul de infracţiuni ar fi mult mai mic – obiectele voluminoase nu ar mai putea fi furate, infractorii nu ar mai dispărea imediat de la faţa locului etc.

Oricum sunt prea mulţi cocalari şi majoritaţii nu le pasă de planeta noastră. Ar fi bine ca în loc de emisiunile cu tot felul de vedete de carton la televizor să se facă o educaţie pentru protecţia Pământului şi implicit a celor care vieţuiesc aici, pentru că deocamdată nu avem altă alternativă unde să ne mutăm. Trebuie sa o îngrijim la fel cum ne îngrijim propriul copil, propria casa, ca şi cum e numai ceva al nostru.

Close the bec tomorrow and have fun in darkness.

Comentarii

carnatul sef a spus…
carnat, daca tu renunti la masina personala si te duci la moldova pe bicileta sau cu mijloacele de transport in comun atunci si eu, ca un sef carnat ce sunt, o sa imi "impaiez" BMW-ul si o sa-l tin de bibelou (oricum te-ai prins ca va trebui sa ma ajuti sa-l urc pana la etajul 7 sa-l reasamblez in sufragerie =)))

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra