reclame

vineri, 19 martie 2010

Se fura parolele de Facebook!

Cei aproximativ 400 de milioane de utilizatori care au cont pe Facebook sunt în pericol de a le fi furate parolele. Vinovatul este un virus asupra căruia ne avertizează producătorii de antiviruşi pentru a-şi mai face puţină reclamă.

Virusul se răspândeşte pe mail. Utilizatorul primeşte un mesaj prin care este anunţat că parola lui de Facebook trebuie resetată. Mesajul respectiv îndeamnă utilizatorul să deschidă un ataşament pentru a-şi stabili noua parolă.
Evident că este o escrocherie. Pentru alegerea unei noi parole ţi se cere să o tastezi şi pe cea veche. Cea veche îţi va fi capturată de virus şi trimisă autorului împreună cu numele de utilizator.Deschiderea ataşamentului atrage de la sine şi alte probleme. Pe lângă programul care fură parole mai sunt descărcate şi alte coduri maliţioase. Cei de la McAfee susţin că, până la această oră, au fost deja trimise zeci de milioane de asemenea mail-uri în Europa, America de Nord şi Asia.

Regula de aur la acest atac, ca şi la altele similare, este să nu deschizi ataşamentele. În plus, îţi poţi da seama că e un mesaj fals după formularea lipsită de tonul oficial care s-ar fi cuvenit.
Sursa: go4it.ro