reclame

joi, 8 aprilie 2010

Ascunde folderele si fisierele

Uneori trebuie să ne ferim şi de "pericolul din apropiere", de cei care au acces la fizic la calculatorul nostru şi îşi pot băga nasul unde nu le fierbe oala. Ei şi atunci cum ne ferim de aceşti curioşi?

Ascundem folderele care conţin informaţii sensibile, indiferent ce reprezintă aceste informaţii sensibile. Şi pe cât de simplu este răspunsul, pe atât de simplă este şi punerea în aplicare. A ascunde în acest caz are sens figurat. Folderele sau fişierele nu sunt mutate sau şterse ci doar făcute invizibile.
WinMend Folder Hidden, este un program care îţi permite să ascunzi anumite foldere de ochii curioşilor, gratuit şi extrem de simplu de folosit.
După ce îl descarci şi îl instalezi, la prima rulare eşti îndemnat să îţi alegi o parolă. Interfaţa aplicaţiei constă într-o simplă listă cu toate folderele/fişierele pe care utilizatorul alege să le ascundă. În dreapta listei sunt plasate butoanele de utilizare. Acestea îţi permit să ascunzi un folder nou, să ascunzi doar anumite fişiere, să afişezi la loc un folder sau fişier ascuns anterior şi să schimbi parola.

În ciuda uşurinţei în folosire, WinMend Folder Hidden este un program robust şi sigur. În primul rând, trebuie spus că folderele şi fişierele ascunse cu ajutorul acestui program rămân aşa chiar şi dacă reinstalezi sistemul de operare sau încerci să le accesezi din cadrul altui sistem de operare instalat pe acelaşi calculator.
În al doilea rând, în afară că este foarte uşor de folosit, WinMend Folder Hidden este şi foarte rapid. Operaţiune se efectuează repede, indiferent că ascunzi un fişiere mic sau un folder care conţine zeci de filme.
În fine, această aplicaţie suportă şi medii portabile. Cu ajutorul lui poţi ascunde fişiere sau foldere întregi stocate pe stick-urile USB.
Sursa: go4it.ro