Berea e pentru femei!

Berea e băutura bărbaţilor. Parcă face parte din personalitatea unui mascul. Totuşi, în urmă cu sute şi mii de ani, situaţia stătea cu totul altfel, încât reprezentanţii sexului tare o să fie puţin şocaţi atunci când vor afla că berea a fost creată de femei, pentru femei.

Istoriograful britanic Jane Peyton, 48 de ani, a publicat o carte despre istoria acestei băuturi, urmându-i drumul încă de la începuturi. Astfel, printre cele mai importante momente prezentate merită menţionată situaţia din Mesopotamia şi Sumeria, de acum 7.000 de ani, când numai femeiel aveau voie să producă bere şi să o consume.

Puţin mai aproape de timpurile noastre, în antichitate, la greci spre exemplu, berea era o băutură specifică zeiţelor. Şi mai aproape, în urmă cu doar 200-300 de ani, în Anglia, femeile produceau bere în casă, iar ele erau principalele băutoare.

De vreo 200 de ani a început să fie consumată şi de bărbaţi, în prezent ei fiind principalii consumatori de bere şi considerând-o băutura care caracterizează sexul tare.

Sursa: libertatea.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra