Imprimare 3D

Cum acum e moda 3D-ului iată că după ce au aparut monitoare, televizoare, camere de filmat în 3D apare şi imprimarea 3D.
cei de la HP au decis sa se avante si la imprimantele 3D, produse inca la inceput de drum. Si pentru asta au lansat seria Designjet, compusa initial din doua modele, 3D si Color 3D.
Ambele au fost realizate in colaborare cu Stratasys, si vor fi disponibile din luna mai 2010 in doar cinci tari pentru inceput: Anglia, Franta, Germania, Spania si Italia. Imprimarea se face prin tehnica Fused Deposition Modeling, ce modeleaza un obiect tridimensional prin aplicarea de straturi succesive de plastic topit de 0.254 mm grosime, pe baza unui fisier CAD.
Plasticul folosit este complet reciclabil, iar obiectele generate pot avea maxim 203*152*152 mm. Imprimantele 3D masoara 762*660*660 mm si cantaresc 59 Kg. Consuma 1200 W si au o garantie de doar un an. Modelul monocrom (cu plastic alb) va costa 13000 €.

Comentarii

Monitoare a spus…
e primul blog pe care vad o imprimanta 3D. N-am mai vazut niciunde!
Mickwin a spus…
Imprimante 3D sunt aparute de vreun an in urma numai ca acum am gasit si eu ceva comerical, asa ca am facut bine sa informez si alti cititori despre acest lucru

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra