reclame

vineri, 16 aprilie 2010

Kapitalism - rețeta noastră secretă

Kapitalism – rețeta noastră secretă, este un film în regia lui Alexandru Solomon, coproducție România – Franța – Belgia.
Au trecut 20 de ani de la Revoluție. Oare am ajuns unde trebuie ?

Filmul descrie drumul nostru de la un comunism cu față urâtă la o democrație originală de piață. Și cine știe mai bine cum a fost drumul decât câștigătorii ? Filmul îi adună laolaltă pe cei mai mari magnați din România și încearcă să afle ce i-a mânat pe ei în luptă. Printre personajele din varianta integrală a filmului se numără: Dan Voiculescu, George Copos, Dinu Patriciu, George Pădure și Gigi Becali. Aceștia pot fi urmăriți, în film, într-o serie de ipostaze inedite – la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croaziere cu iahtul, explicând fiecare propria rețetă a succesului.
"Kapitalism - reteta noastra secreta" nu doar spune lucrurilor pe nume in 80 de minute, dar o face intr-un mod coerent, deloc isteric, plin de substanta, de umor si ironie, intr-un discurs care e si foarte elegant vizual. Cineastul foloseste animatia si diverse gaselnite care ii permit sa se joace cu interviurile pe care le-a luat personajelor sale. Sa le si numim pe aceste personaje: Dinu Patriciu, George Becali, George Copos, Dan Diaconescu, Ioan Niculae, George Padure si Dan Voiculescu.
Filmul se termina exact cand trebuie, fara a te incarca cu informatii pe care nu le-ai mai putea procesa, dar te lasa cu o mare curiozitate: ce reactie vor avea personajele filmului dupa ce se vor vedea pe ecran?

Vezi trailerul filmului iar începând din 23 aprilie în cinematografe.