Kapitalism - rețeta noastră secretă

Kapitalism – rețeta noastră secretă, este un film în regia lui Alexandru Solomon, coproducție România – Franța – Belgia.
Au trecut 20 de ani de la Revoluție. Oare am ajuns unde trebuie ?
Filmul descrie drumul nostru de la un comunism cu față urâtă la o democrație originală de piață. Și cine știe mai bine cum a fost drumul decât câștigătorii ? Filmul îi adună laolaltă pe cei mai mari magnați din România și încearcă să afle ce i-a mânat pe ei în luptă. Printre personajele din varianta integrală a filmului se numără: Dan Voiculescu, George Copos, Dinu Patriciu, George Pădure și Gigi Becali. Aceștia pot fi urmăriți, în film, într-o serie de ipostaze inedite – la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croaziere cu iahtul, explicând fiecare propria rețetă a succesului.
"Kapitalism - reteta noastra secreta" nu doar spune lucrurilor pe nume in 80 de minute, dar o face intr-un mod coerent, deloc isteric, plin de substanta, de umor si ironie, intr-un discurs care e si foarte elegant vizual. Cineastul foloseste animatia si diverse gaselnite care ii permit sa se joace cu interviurile pe care le-a luat personajelor sale. Sa le si numim pe aceste personaje: Dinu Patriciu, George Becali, George Copos, Dan Diaconescu, Ioan Niculae, George Padure si Dan Voiculescu.
Filmul se termina exact cand trebuie, fara a te incarca cu informatii pe care nu le-ai mai putea procesa, dar te lasa cu o mare curiozitate: ce reactie vor avea personajele filmului dupa ce se vor vedea pe ecran?

Vezi trailerul filmului iar începând din 23 aprilie în cinematografe.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra