Sah chinezesc

Au trecut mulţi ani de când nu mai sunt copil şi din când în când imi mai aduc aminte de lucrurile frumoase care au existat pe vremea aceia şi care mi-ar face o deosebită plăcere să le mai pot retrăi şi acum la 20 de ani de la acele vremuri placute şi lipsite de griji.
Am dat azi peste jocul care îl ţin minte mai mult prin piesele cu care se juca, şi anume bilele din sticla cu floricele artizanale încastrate în ele. Erau nişte biluţe de o perfecţiune nemaipomenită, şi care erau o avere pentru mine. Jocul se numea Şah Chinezesc.
Acest joc se putea juca in 2, 3 sau 6 persoane. Fiecare jucator avea 10 bile de aceeaşi culoare pe care le plasa într-un colţ al stelei. Scopul jocului era ca fiecare participant sa ocupe coltul opus aşezării iniţiale. Primul jucator ce reuşea acest lucru era învingător. Fiecare jucator putea muta câte o bilă în orice direcţie. Mutarea consta în deplasarea unei bile într-un spaţiu adiacent sau prin saltul peste o altă indiferent dacă este proprie sau a unui adversar. Cănd un jucator se apropia de sfârşit, oponentul putea să îi blocheze spaţiul de final.

Comentarii

serenityro@yahoo.com a spus…
il mai ai ? :D am o prietena care isi doreste asa ceva, si nu am gasit pe nicaieri, poate ne intelegem la pret ? :P
Mickwin a spus…
Nu-l am nici eu, am scris despre el pentru ca as dori si eu sa-l cumpar dar nu gasesesc prin Romania, Am gasit ceva pe ebay dar nu stiu daca merita.
johnny a spus…
Eu am avut când eram copil..l-am găsit la o librărie in iasi

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra