Controller cu webcam si o manusa

Cel mai bun controller pe care am putea sa-l avem este propria noastra mana, si gesturile de care este aceasta capabila. Insa mana noastra ar trebui sa ajunga intr-un fel la software-ul de interpretare. Momentan exista doua variante: fie printr-o manusa cu senzori integrati, fie cu ajutorul unui webcam care sa o vada.
Problema este ca manusa, datorita constructiei relativ rigide, limiteaza mobilitatea si gesturile pe care le putem face. Iar un webcam normal nu distinge destul de bine toate toate miscarile, din cauza unei lipse de discrepanta. Dar cei de la MIT au gasit o metoda de a rezolva aceasta ultima problema, si a face mana mult mai evidenta pentru camera.

Si au realizat o manusa speciala, subtire pentru a nu limita deloc mobilitatea, si foarte viu colorata, pentru a iesi in evidenta. In total au fost delimitate 20 de zone neregulate, fiecare vopsita in una din zece culori diferite (zece culori pe fiecare fata a mainii). Astfel, soft-ul aferent detecteaza imediat miscarile si gesturile, cu o latenta minima si practic insesizabila, si permite manipularea libera a obiectelor virtuale.
Dupa cum se vede din demonstratia pusa la punct de ei. O astfel de manusa ar fi si foarte ieftina (costul de productie s-ar situa la aproximativ 1$), ar functiona cu orice webcam deja lansat, si ar putea ajunge rapid sa revolutioneze felul in care controlam PC-ul. Doar sa o adopte un producator cu renume, si sa promoveze suficient ideea.
Sursa: arenait

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra