Palevo.DP, ultimul virus de Messenger

De cateva zile un virus enervant care îi împiedică să comunice normal pe Yahoo Messenger pe anumiţi internauţi. Adică trimite în locul lor mesaje şi pune link-uri către o galerie foto falsă. Cei care cad în capcană şi dau click se infectează la rândul lor.
Sub link-ul care te ademeneşte să dai click se află de fapt un fişier executabil. În el se află "codul genetic" al ultimului vierme din familia Palevo - Worm.P2P.Palevo.DP (pe scurt, Palevo.DP), un vierme care vizează platformele de mesagerie instantanee, dar şi aplicaţiile de file sharing peer to peer (DC++, eMule, BearShare etc.). Palevo acţionează sub sistemele de operare Windows XP/Vista/7.
Dacă sistemul tău nu este protejat sau antivirusul este unul ineficient şi nu îl blochează, codul maliţios va produce modificări asupra regiştrilor, va dezactiva firewall-ul şi va deschide nişte breşe pe care hackerii le vor putea explora de la distanţă , obţinând astfel acces neautorizat la informaţiile tale: parole, conturi etc.
Răspândirea viermelui se face şi pe medii de stocare externe (stick-uri USB, HDD-uri externe), prin simpla conectare a acestora la un sistem infectat. Infectarea se face automat dacă funcţia Autorun este activă.Ai nevoie de un antivirus bun, cu baza de date actualizată pentru a nu fi infectat. Dar aceasta este o măsură care nu previne gestul tău de a da click pe link-urile primite pe messenger. Cel mai bine este să ai instalat un antivirus şi să fii atent la ce link-uri îţi trimit prietenii. Cum spuneam, viermele se multiplică mulţumită utilizatorilor neatenţi / necunoscători care descarcă fişierul capcană.
Dacă l-ai luat, nu intra în panică. Nu e primul şi probabil nici ultimul virus care va intra în calculatorul tău. Până faci rost de un antivirus capabil să-l elimine sau de o aplicaţie special concepută pentru asta, evită să intri pe messenger (pentru a nu trimite şi prietenilor tăi viermele) şi mai ales nu efectua tranzacţii online.
Iata aici cateva metode cum sa scapati de intrus sau descarcati Win32.Worm.P2P.Palevo.DP Removal Tool de aici.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra