reclame

marți, 15 iunie 2010

Dispozitive anti-vuvuzele

Vuvuzelele de la Campionatul Mondial din Africa de Sud au terorizat o lume întreagă , iar asta după doar patru zile de la debutul competiţiei. Probabil că până la sfârşit ne vom îmbolnăvi de nervi dacă nu facem ceva să scăpăm de ele. Cum sunt slabe şanse ca organizatorii să interzică sinistrele instrumente, soarta e în mâinile noastre. O soluţie primitivă, echivalentă cu a capitula, este să dăm televizoarele pe "mute". O alta, mult mai inteligentă, vine din partea unui neamţ priceput la electronică şi software.
Acesta a stabilit că frecvenţa principală a sunetului emis de vuvuzele este de 233 Hz, iar cele secundare sunt în benzile înalte de 466 Hz, 932 Hz şi 1864 Hz. De aici, nu i-a rămas decât să contruiască un dispozitiv care să elimine sunetele nedorite. Aparatul se conectează la TV, filtrează frecvenţele şi trimite sunetul mai departe, către boxe. Dacă televizorul are egalizator manual , trebuie să îi diminuezi frecvenţele înalte, apropiate de cele menţionate mai sus.
Sursa: go4it.ro
Cei drept la soluţia cu filtrarea frecvenţiei pe care acţioneză vuvuzelele mă gândeam şi eu dar nu am habar de electronică ca să fac un astfel de dispozitiv, aşa ca i-am dat ideea neamţului.