reclame

joi, 1 iulie 2010

Gaseste telefonul pierdut

Stim cu totii ca sansele de a recupera un telefon furat sunt minime, cel mai probabil nule, asa ca majoritatea oamenilor renunta la cautare in mai putin de o ora si se impaca cu ideea ca telefonul este pierdut. Insa nu si cei de la F-Secure, care au lansat o aplicatie speciala, denumita Anti-Theft Mobile, capabila sa iti spuna unde se afla terminalul tau.
Software-ul este gratuit si este compatibil cu o serie de platforme ca Windows Mobile, Android si Symbian. Totusi, producatorul a afisat o lista cu telefoanele care, pentru moment, sunt compatibile cu respectiva aplicatie. Instalarea se face simplu, prin download direct pe telefon si instalarea propriuzisa.
In cazul in care telefonul este pierdut sau furat, utilizatorul va trimite un mesaj SMS catre propriul mobil de pe un alt terminal. Raspunsul va veni imediat tot prin SMS si va afisa locul in care se afla telefonul prin intermediul Google Maps.
O caracteristica si mai aparte a software-ului Anti-Theft Mobile este cea prin care lasa utilizatorul sa stearga de la distanta toate datele personale de pe telefonul furat. Astfel, fotografiile, filmele, mesajele, contactele si e-mail-urile nu mai devin un risc.
In caz ca SIM-ul telefonului a fost inlocuit utilizatorul va fi alertat si de aceasta schimbare. Mai mult, Anti-Theft Mobile permite efectuare apelurilor catre telefonul furat sau pierdut chiar daca cartela SIM a fost inlocuita, iar stergerea continutului de pe telefon se poate face si in acest caz.

Descarca gratuit software-ul de AICI
Sursa: acasa.ro