Va deveni Euro un fel de dinozaur?

Moneda unică europeană este în pericol de dispariţie în următorii cinci ani, dacă actuala componenţă a zonei euro se va păstra, potrivit unui sondaj în rândul analiştilor britanici realizat de publicaţia the Sunday Telegraph.
Din cei 25 de analişti participanţi la cercetare, 12 au anticipat că zona euro nu va supravieţui în actuala formă, în timp ce opt consideră contrariul, iar cinci sunt indecişi.
Doi dintre cei opt analişti care se aşteaptă ca moneda unică să reziste au afirmat că predicţia se va îndeplini numai dacă cel puţin un membru al zonei euro va intra în incapacitate de plată a datoriilor.
Andrew Lilico, economist şef la institutul de cercetări Policy Exchange, a declarat că există "şanse zero" ca zona euro să supravieţuiască în actuala componenţă.
David Blanchflower, profesor la Dartmouth College şi fost membru al Bank of England, a arătat că "implicaţiile politice ale dezintegrării euro sunt greu de anticipat-germanii se opun să plătească datoriile altora şi ar putea chiar să se retragă".
Articol integral pe mediafax.ro
Numai bine dacă dispare, nu ne mai chinuim să îndeplinim criteriile pentru zona EURO în care prin 2015 am fi folosit şi noi euroi. Oricum în ultimele luni se observă o crestere accentuată a dolarului american faţă de Euro ceea ce poate îndemna multe state să-si schimbe rezervele în dolari, dacă nu deja fac acest lucru pentru că mi se pare că s-a apreciat destul de mult.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra