Calculatorul ingrasa

Multa vreme s-a crezut ca statul la calculator ingrasa din cauza lipsei de miscare. Insa un studiu recent a dezvaluit faptul ca, de fapt, nu aceasta este cauza principala pentru care cei care folosesc des calculatorul ajung sa se ingrase. Este, mai degraba, o problema de efort mental.
Studiul a fost prezentat de catre cercetatorul Jean-Philippe Chaput la Congresul International al Obezitatii in Stockholm. Acesta spunea ca, de fapt, stresul mental genereaza modificari in compozitia sangelui si la nivel hormonal pacalind astfel creierul. Acesta crede ca s-a facut un efort fizic prin care s-au pierdut calorii ce trebuie inlocuite si actioneza ca atare.
Dr. Chaput, printre altele si profesorul la Universitatea din Copenhaga, a spus ca cei care au stat mai mult la calculator, fata de cei care au facut pauza, au mancat cu pana la 230 mai multe calorii atunci cand au mers la masa. Asta totul din cauza fluctuatiei glicemiei si a hormonilor care i-a impins pe subiecti sa manance mai mult decat aveau in realitate nevoie.
Sursa: arenait
Acum să mă întorc la calculator, pentru un sex virtual ca să nu mai păcălesc creerul că nu fac şi efort fizic.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra